Gradonačelnik Mario Rajn uputio čestitku povodom Dana državnosti

Republika Hrvatska danas slavi Dan državnosti. Nakon što je prošle godine odlučeno da se isti više neće obilježavati 25. lipnja, od ove godine ponovno je vraćen stari datum. Naime, do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog sabora 1990. godine.

Što se obilježavanja do prošle godine tiče, Dan državnosti slavio se u spomen na 25. lipnja 1991. godine, kada je sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ, na temelju plebiscitarne volje građana iskazane na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.

Povodom današnjeg dana, čestitku je građanima uputio i gradonačelnik Mario Rajn.

“Poštovane građanke i građani,

Dan državnosti Republike Hrvatske, jedan je od najznačajnijih datuma kojim započinje novo poglavlje naše, ne tako davne, prošlosti, ali i naše sadašnjosti i budućnosti.

Samostalna i suverena država u kojoj svi njezini građani žive i stvaraju ravnopravno, san je, težnja i cilj za koji su se mnogi borili tijekom godina i desetljeća.

Čestitam vam Dan državnosti i pozivam da i dalje radimo zajedno na stvaranju zemlje jednakih prilika i mogućnosti za sve njezine građane!

Vaš gradonačelnik

Mario Rajn”

Vezano
1 komentar
  1. Presvetli piše:

    Hvala gradonačelniku što je nazočio polaganju vijenaca za poginule branitelje povodom Dana državnosti i što je poslao nekoga od dogradonačelnika .

Komentari su zatvoreni.