Šest novih zaraza koronavirusom u županiji, 36 u cijeloj Hrvatskoj

Nakon konferencije za medije Stožera civilne zaštite RH pristigli su rezultati testiranih 52 uzoraka sa sumnjom na koronavirus te je potvrđeno šest  novih oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o pet štićenika i jednom zaposleniku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica kontaktima ranije pozitivnih osoba na koronavirus. U protekla 24 sata zabilježena su i dva nova izlječenja od COVID-19 infekcije.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije ukupno je zabilježeno 81 oboljenje te 26 osoba koje su izliječene od COVID-19 infekcije.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na stanovnike da i dalje budu odgovorni te poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi  bolest COVID-19  bila pod nadzorom.

Prethodno je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

“U Hrvatskoj u protekla 24 sata imamo novodijagnosticiranih 36 oboljelih. To je ukupno 2161. Ukupan postotak nalaza od jučer je 4,98. Hospitaliziranih je 184, četiri manje nego jučer. 21 osoba je otpuštena iz bolnica. Ukupno je oporavljenih 1689”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš je potvrdio da je 22 od 36 novozaraženih s Brača.

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako je moguće da se cijeli otok Brač stavi u karantenu.

“Treba vidjeti može li se prekinuti komunikacija i prijenos virusa. Tek kad vidimo to, moći ćemo ocijeniti treba li Brač staviti u karantenu. Ako se može prekinuti kontakt između mjesta, onda ćemo se svakako odlučiti za karantenu”, odgovorio je Capak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.