Županijski Stožer poziva gradske i općinske stožere civilne zaštite na pojačan nadzor svih javnih površina

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije jučer je održao redovnu koordinaciju na kojoj su razmijenjene aktualne informacije o epidemiološkom stanju te aktivnostima po pitanju sprječavanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba te kako su na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije ukupno zabilježene 63 osobe pozitivne na koronavirus od čega je 14 osoba izliječeno.

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je provedena opsežna epidemiološka obrada te je situacija stabilna i pod kontrolom. Stručni Tim za nadzor i pomoć u radu Doma, kojeg je imenovao Županijski Stožer civilne zaštite, nastavlja s aktivnostima i provođenjem svih potrebnih mjera za sprječavanje daljnjeg širenja bolesti COVID-19. Što se tiče zdravstvenog sustava, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez poteškoća i u skladu sa svim propisanim mjerama i protokolima.

S obzirom da je tijekom vikenda registrirana uočena povećana aktivnost i okupljanje stanovnika na javnim prostorima, Stožer podsjeća kako su i dalje zabranjena javna događanja i velika okupljanja te poziva sve općinske i gradske stožere civilne zaštite na pojačan nadzor svih javnih površina.

Članovi Stožera na kraju koordinacije pozvali su sve stanovnike na odgovorno ponašanje uz poštivanje mjere socijalnog distanciranja i održavanja higijenskog standarda kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 i dalje bila pod nadzorom.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.