Preuređenjem Male dvorane dobiven koncertni prostor

KRIŽEVCI – Polako se privodi kraju temeljita obnova male dvorane Hrvatskog doma u Križevcima, posao koji je započeo još prošlog proljeća izradom projektne dokumentacije, a građevinski radnici odradili ga tijekom zimskih mjeseci. Što je sve učinjeno u vrijednosti od gotovo pola milijuna kuna doznajemo od ravnateljice Glazbene škole Alberta Štrige Branke Špoljar.
– Kompletno je rekonstruiran pod dvorane, koji je bio u jako lošem stanju i zbog čega je čak dvorana tijekom pregleda projektanta bila označena kao opasna za uporabu. S obzirom da je konstrukcija stara preko 100 godina i u međuvremenu je prokišnjavala, sve je iznutra bilo trulo i vrlo trošno, pa je nužna bila kompletna rekonstrukcija poda, objasnila je B. Špoljar.

Sa zidova su skinute stare drvene obloge i nanesen je novi sloj žbuke, proširena je i povišena pozornica, a stara stolarija dijelom popravljena a dijelom zamijenjena novom, pobrojala je ravnateljica Špoljar. Nove su i kompletne električne instalacije, a napravljena je i nova rasvjeta te klimatizacija. Za sve to bilo je potrebno točno 467.000 kuna, koje su u križevački proračun stigle iz Ministarstva prosvjete kao decentralizirana sredstva za kapitalna ulaganja u školstvo.

Mala dvorana Hrvatskog doma ubuduće će se zvati Koncertna, ali osim polaznicima Glazbene škole služit će i drugim svrhama, poput primjerice za skoro predavanje Povijesnom društvu ili za neka od događanja Culture shock festivala. A kakva je akustika nove Koncertne dvorane?
– Dvorana je akustički savršena, a ovim sad uređenjem nije na tome ništa izgubila, naglasila je ravnateljica Glazbene škole Alberta Štrige B. Špoljar.
Svi koje zanima kako zvuče glazbala i vokali u novouređenom prostoru moći će to doznati na svečanom otvorenju u srijedu, 17. ožujka, kada će koncert održati učenici Glazbene škole Alberta Štrige. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.