Ravnatelj i ravnateljica zajedno sudjelovali na edukaciji Inclusive learning strategies

Ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Mihaela Brkić i ravnatelj OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci Igor Brkić sudjelovali su u petodnevnoj edukaciji na temu inkluzije koja se održavala prošlog tjedna u Cagliariju na Sardiniji.

Edukacija je organizirana u sklopu Erasmus + programa, a usmjerena je na inkluziju kao širok pojam koji podrazumijeva borbu protiv isključivanja prema bilo kojoj osnovi – socijalnoj, nacionalnoj, intelektualnoj, fizičkoj, spolnoj… U pet radnih dana sudionici su učili o inkluzivnim metodama učenja, igrama, projektima te im je u sklopu edukacije omogućeno i sudjelovanje na međunarodnom kongresu o inkluzivnom učenju u organizaciji Facoltà di Studi Umanistici Sveučilišta u Calgariju čime su stekli još jedno vrijedno iskustvo.

Edukaciju je pohađalo desetak sudionika iz različitih europskih zemalja  – Poljske, Litve, Španjolske, Portugala, Francuske, Italije, Rumunjske i Grčke. Hrvatsku su predstavljali bračni par Brkić i profesorica iz osječke gimnazije koji su sudjelovali u organizaciji zagrebačke udruge Modla, partnera sardinijske udruge Coda Di Lupo koja je vodila spomenutu edukaciju.

Boravak u međunarodnom okruženju bračni par Brkić, koji se ovog puta našao u profesionalnoj i stručnoj suradnji, iskoristio je i za prezentaciju proizvoda lokalnog socijalnog poduzeća Hedona koji je jedan od najboljih primjera inkluzije u Hrvatskoj.

Stečena znanja, kontakte i ideje, ravnatelj i ravnateljica prenijet će na svoje suradnike, ali i širi auditorij. Planiraju održati otvoreno predavanje koje će na vrijeme biti objavljeno i držano u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.