Ponovno povećan broj županijskih studentskih stipendija, osigurana novčana potpora za 60 studenata

U prostorijama Županijske uprave u petak 8. studenoga je održan sastanak Povjerenstva za stipendiranje studenata koje je utvrdilo Listu reda prvenstva za dodjelu studentskih stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije u akademskoj godini 2019./2020. Nakon što je krajem rujna potvrđena Odluka župana Darka Korena o broju, visini i roku isplate stipendija za studente s područja naše županije, kojom se iz sredstava županijskog Proračuna dodijelilo pedeset stipendija, novom županovom Odlukom broj stipendija je povećan za još 10 stipendija. Ukupan broj stipendija koje će se dodijeliti ove akademske godine tako je povećan na 60 i ovo je do sada najveći broj stipendija koje Županija dodjeljuje po ovom modelu.

„Zaprimili smo velik broj zahtjeva te smo zaključili da je nužno dodatno povećati broj stipendija kako bi u okviru svojih trenutnih mogućnosti olakšali studiranje studentima s našeg područja. Županija četvrtu godinu provodi ovakav model stipendiranja studenata čime se nastavlja kontinuirani rast ulaganja u sustav visokog obrazovanja. Vodili smo se kriterijem uspjeha te deficitarnosti zanimanja pa smo prednost dali studijskim programima koji prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje spadaju u deficitarna zanimanja na području županije“, pojasnio je župan Koren.

Kriteriji za utvrđivanje Liste reda prvenstva osim deficitarnosti struke, bili su i ostvareno pravo na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, uspjeh ostvaren u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godina studija, pojedinačne nagrade osvojene na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja tijekom srednje škole, odnosno ostvarene nagrade za znanstveno-stručne i druge odgovarajuće radove, socijalni  status  i  druge  socijalne  prilike  u  obitelji kandidata  kao  i  prednost  po posebnim propisima te volontiranje.

Prednost kod dodjele stipendija imali su studijski sveučilišni programi: medicine, građevinarstva, matematike, fizike, rehabilitacije, logopedije, strojarstva, farmacije, elektrotehnike, stomatologije te stručni studijski programi: građevine, strojarstva i elektrotehnike. Uz to važno je spomenuti kako Županija iz proračuna za programe kreditiranja i stipendiranja godišnje izdvaja  gotovo tri milijuna kuna vlastitih sredstava.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.