Prvom od četiri radionice počela je Mala škola stripa

Jučerašnjom radionicom započela je Mala škola stripa, novi projekt križevačke Udruge P.O.I.N.T. Voditelji radionice su Helena Janečić, akademska slikarica i strip-autorica te Ivan Ivanović, 2D artist i ilustrator. Ovaj projekt izravan je nastavak radionice održane u sklopu 15. Culture Shock Festivala koji se održao ranije ove godine. U sklopu festivala održana je druga po redu radionica crtanja stripova, prva nakon 2017. godine. Posjećenost radionice bila je izuzetno visoka, stoga su se organizatori iste odlučili na sljedeći korak te su pokrenuli Malu školu stripa.

Ukupno će se održati četiri radionice u studenom, a termin će biti standardan – nedjeljom u 14 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta. O tome što se sve jučer radilo i učilo, saznali smo od Ivana Ivanovića iz Udruge P.O.I.N.T.

“Prva radionica bila je svojevrsni uvod i upoznavanje sudionika, te provjera vještina kroz dva zadatka brzinskog crtanja. U prvom zadatku trebalo je skicirati osam lica različitih oblika i u što različitijim stilovima crtanja. Drugi zadatak bio je u pola sata nacrtati što više zadataka s ovogodišnjeg Inktober izazova. Polaznici su pokazali izniman interes i zavidnu razinu savladavanja problematike”, zadovoljan je bio Ivanović.

Mala škola stripa pobudila je lijep interes Križevčanki i Križevčana različite dobi, tako da je profil polaznika dosta raznolik.

“Veoma pozitivno iskustvo. Nisam imao nikakvo predznanje o crtanju stripova, iako sam poprilični stripoman. Voditelji su simpatični i veoma kompetentni, a radionica je za sada pun pogodak – zanimljive vježbe i razmjena ideja”, rekao nam je jedan od polaznika.

Projekt se odvija uz financijsku potporu Koprivničko-križevačke županije, te podršku Pučkog otvorenog učilišta Križevci.

Vezano
1 komentar
  1. Božićni pokloni piše:

    Odlično!

Komentari su zatvoreni.