Održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća

 

21. listopada u prostoru Velike vijećnice održala se izvanredna sjednica Gradskog vijeća na temu “financiranje troškova nabave dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Križevaca u školskoj godini 2019./2020.”

Ta tema ujedno je bila i jedina točka dnevnog reda izvanredne sjednice. Gradonačelnik Mario Rajn, obratio se, upozoravajući na činjenicu da se traže besplatni udžbenici za učenike, koji pak s druge strane ne idu u školu. Upitao je kakav je to javni interes da djeca ne mogu sudjelovati u odgojno-obrazovnom procesu jer nastavnici svoja prava moraju tražiti na ulici, a traže se radni udžbenici umjesto da svi zajedno podrže učitelje, naročito oni koji imaju utjecaja u državnoj vlasti.

Grad Križevci uostalom, istaknuo je gradonačelnik, svakom od ugroženih građana može pomoći do određenog iznosa pa ako netko i ima problema s kupnjom radnih bilježnica, Grad je tu da pomogne, a stoji i da se ljudi već javljaju te koriste jednokratne novčane potpore.
Izvanredne sjednica zaključena je s odlukom da besplatnih radnih bilježnica neće biti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.