Završen ljetni upisni rok – ostalo mjesta u općoj gimnaziji i za 10 zanimanja

Sukladno Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. te Pravilniku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole završeni su postupci te su pristigli rezultati ljetnog upisnog roka u prve razrede srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Što se tiče okvirnoga broja slobodnih mjesta za jesenski upisni rok, u programu opće gimnazije mjesta još ima u: Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, dok je u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica mjesta za jesenski upisni rok je ostalo u programima jezične, sportske te prirodoslovno-matematičke gimnazije.

 U ljetnom upisnom roku Srednja škola Koprivnica popunila je sve programe osim prehrambenog tehničara i prodavača, dok je u Obrtničkoj školi Koprivnica za jesenski upisni rok ostalo po jedno mjesto u zanimanjima mesar, elektroinstalater, elektromehaničar, konobar i pomoćni cvjećar.

U Strukovnoj školi Đurđevac mjesta još ima u zanimanjima ekonomist, pomoćni kuhar i slastičar te konobar, a u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci slobodnih mjesta za jesenski upisni rok preostalo je u zanimanjima krojač, zidar, strojobravar te pomoćni kuhar i slastičar. U Srednjoj gospodarskoj školi Križevci mjesta je ostalo u zanimanjima agrotehničar, veterinarski tehničar, poljoprivredni tehničar-fitofarmaceut, cvjećar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije te poljoprivredni gospodarstvenik.

Da podsjetimo, u školskoj godini 2022./2023. učenicima osmih razreda na raspolaganju  je bilo gotovo 60-tak zanimanja i 1.093 slobodnih mjesta u 51 razrednom odjelu u srednjim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Dodajmo kako će službena objava slobodnih mjesta za jesenski upisni rok biti dostupna 10. kolovoza 2022. godine, a početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u jesenskom upisnom roku počinje 20. kolovoza 2022. godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.