Godišnjom skupštinom Udruga P.O.I.N.T. obilježila 15 godina djelovanja, novi počasni član Aleksandar Karre

Krajem prošle godine križevačka udruga P.O.I.N.T. je održala redovitu godišnju izvještajnu skupštinu, koja je održana u restoranu Tomislav u Križevcima. Predsjednik udruge Nikola Ostojčić podnio je članstvu godišnje izvješće o radu i provedbi aktivnosti udruge za 2019. godinu, kojim su među dvadesetak aktivnosti obuhvaćeni mnogi višegodišnji projekti, kao i neki novi, odnosno realizirani prvi put.

Među kontinuirane, uspješno provedene projekte spadaju zasigurno: 8. Pinklecfest, 9. Večeri udaraljkaša u Križevcima, 14. rođendan portala Križevci.info, 15. Culture Shock Festival, kao i pet novih izdanja kviza Pub inKVIZicija, dok se udruga prošle godine uključila i u realizaciju hakl turnira u Križevcima 7. Crosscity Buckets, kako bi osigurala kontinuitet njegova održavanja i podizanja kvalitete.

Među novim projektima ističu se serija informatičkih radionica Hacklab Križevci te Mala škola stripa, oba ostvarena u vlastitoj produkciji članova P.O.I.N.T.-a, koji su se održavali u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci, budući da adaptacija prostora udruge na adresi Trg sv. Florijana 14 tek predstoji, ovisno rezultatima EU projekta Future Hub Križevci, koji se očekuju u prvom kvartalu ove godine.

Nakon godišnjeg izvješća o radu i provedbi aktivnosti, skupština je također usvojila godišnje financijsko izvješće za 2019. godinu, koje je podnio tajnik udruge Nikola Matosović. Radi statutarnih promjena u smislu povećanja broja članova Upravnog odbora s pet na sedam, u UO su izabrani Matija Jurčević i Ivana Kulko, uz već postojeće članove Hrvoja Belanija, Gordana Pavlinušića i Matiju Zorka te predsjednika Ostojčića i tajnika Matosovića.

Na upražnjena mjesta u Nadzornom odboru izabrani su Tomislav Novosel i Mislav Zorko, uz postojeću članicu NO-a Sonju Mrnjavčić. Vrijedi spomenuti da je rizničarka udruge od osnutka 2004. godine Zvjezdana Babić, funkciju likvidatora ima Viktor Prevarić, a dvoje aktualnih potpredsjednika su Igor Kudeljnjak i Ivan Mušlek. Udruga danas broji 64 člana, od toga 20 redovnih, 33 podupiruća te 11 počasnih.

U skladu s dosadašnjom dobrom praksom, P.O.I.N.T.-ovke i P.O.I.N.T.-ovci su za počasnog člana udruge aklamacijom izabrali Aleksandra Karrea, za kontinuiranu suradnju i višegodišnji doprinos u realizaciji projekata udruge, poput radionica i javnih tribina te drugih događaja za dobrobit lokalne zajednice. Karre je ujedno osnivač i predsjednik Križevačke udruge pivara.

Skupština je na kraju prihvatila i godišnji plan rada i provedbi aktivnosti za 2020. godinu, kao i pripadni financijski plan, kojim će se uz postojeće projekte nastojati pojačati aktivnosti u području izdavanja knjiga, novinarskog rada na nezavisnom portalu Križevci.info, kao i drugim IT i web projektima koje udruga planira pokrenuti i revitalizirati.

Za 2020. godinu P.O.I.N.T.-ovci također najavljuju jubilarno, 10. izdanje Večeri udaraljkaša u Križevcima te prigodno obilježavanje 15. rođendana nezavisnog portala Križevci.info, kao i čitav niz aktivnosti te stručno djelovanje njihovih članova na različitim područjima, u radnim tijelima i skupinama te domaćim i međunarodnim projektima za dobrobit lokalne zajednice Križevaca i šire.

Vezano

Komentari su zatvoreni.