Šefovi gradskih tvrtki predali imovinske kartice

Lanjskim izmjenama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, direktori i ravnatelji tvrtki kojima su vlasnici jedinice lokalne samouprave postali su dužnosnici, a time i obveznici ispunjavanja imovinskih kartica. Po novom, svoje su kartice Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dužni predati direktori Komunalnog poduzeća i Grad-koma, direktorice Vodnih usluga, Razvojnog centra i tehnološkog parka, Destinacijske agencije Križevci, direktor Radija Križevci u kojem Grad i okolne općine imaju većinski udio, te upraviteljica Zaklade Grada Križevaca za studente VGUK s potresom pogođenih područja.

Svoju imovinsku karticu na vrijeme je predao direktor Komunalnog poduzeća Martin Kozjak, koji je stručni specijalist inženjer građevine i nije član stranke. Mjesečno prima plaću u neto iznosu od 14.983 kune, sa suprugom je vlasnik kuće s okućnicom i građevinskog zemljišta i ima kredit od 225 tisuća kuna s ratom od 2682 kune. Vlasnik je Citroena iz 2011., a sa suprugom ima na štednju u kunama i eurima koje su stekli nasljedstvom i od osiguranja. Od članstva u udrugama, naveo je da je predsjednik DVD-a Špiranec.

Direktorica Vodnih usluga Helena Kralj Brlek diplomirana je inženjerka građevine i prima neto plaću od 13.863 kune. Njen suprug ima dvije kuće s okućnicom u Križevcima, suvlasnik je apartmana u Zadru te ima šume i livade koje je stekao nasljedstvom i ugovorom o doživotnom uzdržavanju. Suprug je također vlasnik auta BMW iz 2015. godine. Nemaju štednju kao ni poslovne udjele i dionice.

Niti direktor Grad-koma Krunoslav Navoj nema stranačke iskaznice. Inženjer je građevine i prima neto plaću u iznosu 14.862 kune. Ima kredit, vlasnik je građevinskog zemljišta u Križevcima, no drugih nekretnina nema. Vlasnik je graditeljskog obrta, no ne navodi druge prihode osim plaće. Uštedio je 300 tisuća kuna.

Imovinsku karticu predala je i direktorica Križevačkog poduzetničkog centra Jelena Velić, po struci diplomirana pravnica. Ona je navela i poslove koje je obavljala prije stupanja na dužnost i to mjesto više stručne suradnice za pravne poslove u Gradu te mjesto referentice za ljudske potencijale u Radniku d.d. Njena mjesečna primanja su neto 7.764 kune i kreditno je zadužena za ukupno 358 tisuća kuna. Nema štednje ni poslovnih udjela i dionica.

Još nisu objavljene imovinske kartice direktorice DAK-a Gordane Kapor, upraviteljice Zaklade Grada Križevaca Sandre Kantar te direktora Radija Križevci Tihomira Komljenovića, ali Povjerenstvo je zato objavilo mišljenje o zahtjevu koji je poslao obveznik Komljenović. Naime, direktor trgovačkog društva Radio Križevci 4. siječnja je Povjerenstvu postavio pitanje je li on obveznik novog Zakona navodeći da je “….zaposlen na neodređeno, da ga se ne bira i ne postavlja kao političkog dužnosnika, a da je navedeno trgovačko društvo mješovito te da se ne radi o ustanovi. Isto tako obveznik navodi da društvo ne podnosi izvješće o radu Gradu Križevcima, jer Grad nema većinsko vlasništvo nego samo 40% u skupštini društva.….”. Prema sudskom registru Trgovačkog suda u Bjelovaru, osnivači Radija Križevci d.o.o. su Grad Križevci, Općina Sveti Ivan Žabno, Općina Sveti Petar Orehovec i Tihomir Komljenović, pritom jedinice lokalne samouprave imaju 138 poslovnih udjela dok Komljenović kao fizička osoba ima 112 poslovna udjela.

Budući da većinski udio u trgovačkom društvu Radio Križevci d.o.o. imaju jedinice lokalne samouprave, Tihomir Komljenović smatra se obveznikom Zakona o sprječavanju sukoba interesa“, stoji u mišljenju Povjerenstva koje je potpisala predsjednica Nataša Novaković.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. igre piše:

    lepe plate

Komentari su zatvoreni.