‘Mrska osmorka’ otvara osam uzbudljivih filmskih tjedana u Križevcima!

Ovoga petka, 29. lipnja u 21:15h na Nemčićevu trgu na velikome platnu održat će se projekcija posljednjeg kino-hita redatelja Quentina Tarantina „Mrska osmorka”. Taj film otvara Robin ljetno kino u sklopu kojega će svakoga petka tijekom ljetnih mjeseci (osim 27. srpnja i 3. kolovoza) biti prikazivani atraktivni filmski naslovi koji su punili svjetska kina posljednjih nekoliko godina.

Napetu western priču o mrskoj osmorci predvode Samuel L. Jackson i Kurt Russell, a slijede ih Tim Roth, Michael Madsen, Channing Tatum i, za tu ulogu nominirana za nagradu Oscar i Zlatni globus, Jennifer Jason Leigh. Ennio Morricone za taj je film osvojio nagradu Oscar, Zlatni globus i BAFTA nagradu za najbolju glazbu, a uz akademijinu nominaciju za najbolju žensku sporednu ulogu, film je nominiran i u kategoriji najbolje kinematografije. Višestruko nagrađivanom redatelju Quentinu Tarantinu “Mrska osmorka” donijela je nominaciju za Zlatni globus za najbolji scenarij, a cijeli glumački ansambl za svoje je izvedbe osvojio Hollywood Film nagradu.

Impresivna glumačka ekipa našla se u vremenu desetak godina nakon Građanskog rata, a radnja prati bivšeg vojnika Unije (Samuel L. Jackson) koji se našao u malom gradiću u Coloradu obavijenom snježnom olujom, kao i lovac na glave (Kurt Russell) te njegova zatvorenica (Jennifer Jason Leigh) te još petero ubojitih stranaca. Oni će zajedno u zabačenom prenoćištu otkrivati svoje životne priče i više nego zanimljive karaktere.

Robin ljetno kino organizira grad Križevci uz sponzorstvo Robin trgovina, a tehničku podršku pružaju udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. U slučaju kiše, projekcija će se održati u prostoru Kina Kalnik, u Šenoinoj 3.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.