Udruga HERA poziva na projekciju dokumentarnog filma Vessel

Plakat filma Vessel
Plakat filma Vessel
Plakat filma Vessel

Udruga HERA povodom kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama organizira prikazivanje aktivističkog dokumentarnog filma Vessel u prostoru Kluba kulture u četvrtak 8. prosinca s početkom u 18 sati.

16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama je globalna, svjetska kampanja koju obilježava 1700 organizacija u više od 100 država svijeta. Kampanja je započela 25. studenoga Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosincom Međunarodnim danom ljudskih prava. Film Vessel je multinacionalni dokumentarni film koji je napisala i režirala Diana Whitten.

Film započinje mladom doktoricom Rebeccom Gomperts koja živi uz obalu. Užasnuta je zakonima protiv pobačaja u zemljama diljem svijeta i ima potrebu to promjeniti. Njezina metoda je pružiti pobačaj na brodu u međunarodnim vodama. Ona je liječnica koja je svoj život posvetila borbi za reproduktivna prava. Osnivačica je „Žene na valovima“, organizacije koja brodom plovi svijetom i omogućava ženama pristup sigurnom pobačaju u zemljama u kojima je to nezakonito. Aktivistice se susreću s brojnim preprekama, od religijskih skupina do ratne mornarice, no time samo izoštravaju svoju viziju i shvaćaju kako mogu iskoristiti nove tehnologije i stvoriti mrežu informiranih aktivistica koje obučavaju žene za siguran prekid neželjene trudnoće koristeći pilule prema protokolu Svjetske zdravstvene organizacije.

Film je na Southwest filmskom festivalu 2014.g. osvojio nagradu publike u kategoriji dokumentarnog filma i specijalnu nagradu žirija. Film je prikazan više od 230 puta na raznim svjetskim festivalima. Žene na valovima su se priključile kampanji 16 dana protiv nasilja nad ženama i pružile nam podršku dozvolom za prikazivanje filma.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.