Održana sjednica Odbora za branitelje na kojoj je predstavljen program proslave Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i oslobođenja vojarne

Na današnjoj sjednici Odbora za branitelje definiran je program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 28. obljetnice oslobođenja vojarne u Križevcima.
Iako službeno program započinje 16. rujna obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja i polaganjem vijenaca na daruvarskom, pakračko-lipičkom i novljanskom ratištu, te na spomen obilježju pokraj Šumarije, ove godine će se već 14.rujna održati predstavljanje knjige autora Tomislava Jurića „Vrbovec u domovinskom ratu“. Autor je i sam sudjelovao u oslobađanju tadašnje kasarne u Križevcima.

Na sam Dan branitelja 17. rujna u 17 sati, gradonačelnik Mario Rajn održat će prijem za branitelje i goste u Gradskoj upravi nakon čega će svi zajedno prisustvovati svetoj misi u crkvi sv. Ane. Poslije svete mise na spomen obilježju „Majka poginulog junaka“ kod Doma zdravlja položit će se vijenci i zapaliti svijeće za sve poginule branitelje dok će se središnja proslava održati u restoranu Vojarna s početkom u 19,00., izvijestio je predsjednik Odbora Božo Lazar.
I ove godine, u programu obilježavanja nalazi se i humanitarna utakmica u futsalu koji će se odigrati između ekipe NK Dinama i NK Križevaca 17. rujna s početkom u 20,00 u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci. Sav prihod od prodaje ulaznica ići će za Udrugu „Maslačak“ .
U ime Grada Križevaca ovoj sjednici su prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Mario Martinčević i Danijel Šaško te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.