Počinje 43. Križevačko veliko spravišče

KRIŽEVCI – Nastupom Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik i Tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima, večeras počinje program 43. Križevačkog velikog spravišća. Iduća tri dana pripremljen je bogat i raznovrstan program, a direktorica gradske Turističke zajednice Vlasta Kliček je izdvojila novinu: pokrovitelj manifestacije je Europska unija. Osim što su ponosni na tu činjenicu, olakšat će im zatvaranje financijske konstrukcije te obogatiti program.
– Upravo je Europska unija pripomogla da ćemo ugostiti naše susjete Mađare, pa ćemo u središtu grada otvoriti jednu ‘Malu Europu za Veliko križevačko spravišče’. Bit će tu jedna revija, jedna šetnja hrvatskim i mađarskim povijesnim stazama, uz predstavljanje starih zanata, obrtnika, različita predavanja te mađarske i hrvatske specijalitete, najavila je V. Kliček.

U petak navečer na središnjem križevačkom trgu će, u režiji Vlade Štefančića, biti uprizorena pomirba križevačkih purgera i kalničkih šljivara, dok će se u hotelu okupiti vinska pajdašija po križevačkim štatutima. Središnjeg dana Spravišča, u subotu, priređeno je čak 20-ak događanja za posjetitelje svih dobi, kaže Vlasta Kliček:
– Imat ćemo i vitezove, templare, kralja Belu IV, turnir u malom nogometu, na pozornici Spravišča svirat će najbolji predstavnici naših puhačkih orekstara… Za svakoga ponešto bit će i u nedjelju, od izložbe mačaka, ptica pjevica, viteškog turnira, pripremanja štrukli na otvorenom, izložbe fotografija Križevačko blago, rasplesanih Križevačkih mažoretkinja, malih i velikih svirača, glumaca, manekena i pjevača…

Navečer će na Spravišču gostovati glazbenici i to u petak Kvartet Gubec i Gipsy swing kvartet, u subotu Nina Badrić i Concordija, a završnog dana Pleteri i Marko Tolja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.