U četvrtak tribina s projekcijom o izbjegličkoj krizi i stradavanju u Siriji

CSf 2016 _ Humanitarna kriza webIzbjeglička kriza kojoj svjedočimo i u Hrvatskoj od jeseni prošle godine sve se više pretvara u najveću humanitarnu krizu na europskom tlu – sa zatvaranjem granica, postavljanjem žičanih ograda i zidova, slanjem vojske na granice i zadržavanjima ljudi (izbjeglica i drugih prisilnih migranata) koji siguran i bolji život pokušavaju pronaći u zemljama Europske unije.

Na predavanju “Humanitarna ili izbjeglička kriza, ili kriza humanosti?” će gost dr.sc. Drago Župarić-Iljić kritički analizirati uzroke i karakteristike izbjegličke krize, odgovor EU i Hrvatske na ovaj fenomen, te najnovije mjere oko prihvata, profiliranja, zadržavanja i prisilnog vraćanja izbjeglica. Dotaknut će se i načina reguliranja postmigracijskih fenomena, tj. izazova integracije i uključivanja izbjeglica u društvo kao gorućeg problema u zemljama njihova prihvata.

Na projekciji reportažnih televizijskih zapisa “Prizori sa sirijskih ratišta – svjedočanstva stradavanja ” festivalska publika će imati priliku vidjeti kako je to svjedočiti objektivom kamere ratu i stradavanju u Siriji i kako preživjeti na prvoj crti ratne zone. Iz prve ruke i objektiva najpoznatijeg hrvatskog ratnog snimatelja Marija Sladića. Ulazak na tribinu i projekciju, koji se održavaju u četvrtak 14. travnja u križevačkom Klubu kulture s početkom u 19:30 sati, slobodan je. Uvodničar je Sandro Novosel.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.