Gradonačelnik potpisao ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije atletske staze

Gradonačelnik Mario Rajn danas, 27. svibnja u Središnjem državnom uredu za šport u Zagrebu potpisao je ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije atletske staze. Ugovor je gradonačelniku uručio zamjenik državne tajnice Krešimir Šamija koji je čestitao gradonačelniku i poželio uspješnu provedbu projekta.

Podsjetimo, ukupna vrijednost prve faze rekonstrukcije atletske staze, koja uključuje pripremu nosive konstrukcije, rekonstrukciju odvodnje i ispravak nedostataka u lukovima staze, je 1,4 milijuna kuna. S obzirom da iznos od 630.000,00 kuna nije dovoljan za prvu fazu, Grad Križevci će iz svog Proračuna osigurati najmanje 400.000,00 kuna, Zajednica športskih udruga Križevci 100.000,00 kuna dok će Koprivničko-križevačka županija kroz županijsku Zajednicu sportskih udruga osigurati 200.000,00 kuna. Sportske igre mladih obvezale su se pomoći sa 12.000,00 kuna.

Prva faza projekta neće donijeti novu tartan stazu već će se to, s obzirom da je vrijednost ukupne investicije 2,3 milijuna kuna, morati rješavati kroz drugu fazu projekta što je Grad Križevci prijavio za financiranje na natječaj prekogranične suradnje iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Ukoliko se sredstva ipak ne osiguraju kroz taj natječaj, grad će osigurati dodatnih milijun kuna za završetak obnove. Ono što sada slijedi je provedba postupka javne nabave nakon čega kreću radovi na rekonstrukciji atletske staze.

Vezano

Komentari su zatvoreni.