EKSKLUZIVNO Tamburaškom orkestru GŠ Alberta Štrige prva nagrada Summa cum laude na prestižnom festivalu u Belgiji!

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca postigao je novi vrhunski uspjeh. Na prestižnom 67. festivalu za mlade u Neerpeltu osvojili su prvu nagradu Summa cum Laude.

“Radi se o najprestižnijoj festivalskoj nagradi Summa cum Laude. Svirali smo izvrsno, djeca su jako zadovoljna i proglašenje je bilo fantastično. Još su samo dva orkestra osim nas dobila ovu nagradu, a u konkurenciji ih je bilo više od 50. Ukupno su 92 ansambla na festivalu, ima više kategorija, ali svi su zajedno ocjenjivani. Konkurencija je do 29 godina starosti” , odmah po dodjeli kratko je za naš portal izjavio Igor Kudeljnjak, dirigent križevačkog orkestra.

“Apsolutno sam oduševljen vrhunskim rezultatom našeg mladog orkestra”, izjavio je vidljivo ganut za naš portal križevački gradonačelnik Mario Rajn. “Tek uživo sam postao u potpunosti svjestan razmjera ovog velikog europskog natjecanja za mlade glazbenike, gdje se u vrhunskoj produkciji natječe stotinjak orkestara s 3400 sudionika iz 29 zemalja Europe i šire, i vidjeti Križevce u tom prestižnom društvu je fantastično!”

“Idemo sada svirati na završnom koncertu kao laureati i dobitnici najveće nagrade. Veselje je veliko, presretni smo i pozdravljamo sve u Križevcima i koji nas prate”, oduševljeno nam je poručio profesor Kudeljnjak, zasigurno jedan od najzaslužnijih za ovaj golemi uspjeh tamburaškog orkestra i naše glazbene škole.

Podsjetimo na još neke izvanredne međunarodne uspjehe ovog orkestra iz prošlih godina: 2018. godine Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige je na International Youth Music Festivalu u Bratislavi osvojio zlatnu plaketu i prvo mjesto u kategoriji orkestara do 21 godinu, a tadašnji vrhunski međunarodni uspjeh dodatno je uljepšan posebnom nagradom koju je osvojio Tomislav Koprić za solo izvedbu na bisernici.

Još 2014. godine na prestižnom međunarodnom natjecanju orkestara i zborova “young2014prague”, koji se održao u glavnom gradu Češke, Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige je osvojio tri najveće nagrade: zlatnu plaketu i 1. mjesto u kategoriji, Grand Prix festivala, a dirigent Igor Kudeljnjak je dobitnik posebne nagrade za izvrsnost u dirigiranju. Križevčani su tada postali apsolutni pobjednici festivala koji godišnje okuplja preko tisuću mladih glazbenika iz raznih zemalja svijeta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.