EKSKLUZIVNO Tamburaški orkestar GŠ Alberta Štrige iz Bratislave donosi zlatnu plaketu, Tomislavu Kopriću posebna nagrada za solo izvedbu!

ZLATNI TAMBURAŠI Večeras je u Bratislavi održano svečano proglašenje pobjednika na International Youth Music Festivalu, na kojem je Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, pod ravnanjem Igora Kudeljnjaka, s 92.75 bodova osvojio zlatnu plaketu i prvo mjesto u kategoriji orkestara do 21 godinu. Ovaj vrhunski međunarodni uspjeh dodatno je uljepšan posebnom nagradom koju je osvojio Tomislav Koprić za solo izvedbu na bisernici.

– Odličan osjećaj je postići ovakav rezultat! Dva orkestra su dobila zlato, ali Kinezi su ovaj puta bili bolji od nas i osvojili Grand Prix. Raduje me da je i ova generacija to doživjela! Jako sam ponosan i zahvaljujem ‘deci’ kaj su bili vrijedni pod praznicima. Isplatilo se!, istaknuo je ponosno profesor Kudeljnjak za portal Križevci.info.

Osim u natjecateljskom dijelu, orkestar je imao još dva revijalna nastupa na trgovima u centru grada s ciljem promocije Križevaca i glazbene škole široj međunarodnoj publici. Festival je trajao od 24. pa sve do 27. srpnja, a križevački orkestar bio je jedini predstavnik Hrvatske među 21 ansambla iz Kine, Češke, Španjolske, Hong Konga, Izraela, Nizozemske, Rusije, Turske, Ukrajine i Slovačke.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    A, što reći o našim tamburašima, a da to ne bude ponavljanje?!
    Veliki uspjeh, a tek su do 21. god, pa gdje će im biti kraj? Čestitka i Kopriću za solo, na bisernici.
    Lijepo je pročitati kako je naša Glazbena škola uspješna i stalno se trudi, te smo jedini iz Hrvatske.
    Sad ste stvarno zaslužili odmor.
    Iskrena čestitka SVIMA uključenima u projekt!!

Komentari su zatvoreni.