Tamburaški orkestar višestruko nagrađen u Pragu

Tamburaski_orkestar_Glazbene_skole_Alberta_Strige_Igor_Kudeljnjak_Young_Prague_2014_najboljiNa prestižnom međunarodnom natjecanju orkestara i zborova “young2014prague”, koji se ovaj vikend održao u glavnom gradu Češke, Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige je osvojio tri najveće nagrade: zlatnu plaketu i 1. mjesto u kategoriji, Grand Prix festivala, a dirigent Igor Kudeljnjak je dobitnik posebne nagrade za izvrsnost u dirigiranju. Križevčani su time postali apsolutni pobjednici festivala koji godišnje okuplja preko tisuću mladih glazbenika iz raznih zemalja svijeta.

Igor_Kudeljnjak_nagrada_dirigent_Young_Prague_Festival_natjecanjeFestival “young2014prague” uživa veliku reputaciju među glazbenicima širom svijeta i ove se godine održava po 12. put, a u natjecateljskom dijelu križevački je orkestar nastupio kao jedini predstavnik iz Hrvatske, u konkurenciji s orkestrima iz SAD-a, Kanade, Japana, Rusije, Turske, Bjelorusije, Finske, Danske, Irske, Španjolske, Slovenije, Latvije i domaćina, Češke. Vrijedi podsjetiti da su križevački tamburaši nedavno osvojili prvu nagradu na glazbenom natjecanju koje se održava putem interneta – Internet Music Competition.

Tamburaski_orkestar_Glazbene_skole_Alberta_Strige_Igor_Kudeljnjak_Young_Prague_2014_obilazak Tamburaski_orkestar_Glazbene_skole_Alberta_Strige_Igor_Kudeljnjak_Young_Prague_2014

Vezano
1 komentar
  1. Stojan Miščević piše:

    Još jednom iskrene čestitke!

Komentari su zatvoreni.