Križevčanima košarkaški derbi, Virovci ih umalo sustigli u završnoj dionici

Košarkaši križevačkog Radnika pobijedili su večeras u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca pred 250 gledatelja momčad Podravca iz Virja 84:81 (27:17, 30:20, 19:22, 8:22) u prvenstvenoj utakmici 2. ML Sjever i nastavili pobjednički niz u natjecanju, 5 utakmica, 5 pobjeda. Danas im je bilo najteže i prvi pravi ispit u prvenstvu s tradicionalno neugodnim suparnikom. Sve je mirisalo na glatku pobjedu domaćin koji su do velikog odmora imali već velikih 20 koševa viška, 57:37, predvođeni izvanrednim Ivanom Svobodom.

U trećoj četvrtini nastavili su s lepršavom igrom, prepunom atraktivnih poteza, ali su Virovci malo-pomalo sustizali njihovu prednost, premda se nitko nije nadao dramatičnoj završnici jer su u posljednjih deset minuta igre Radnikovci ušli s prednošću od 17 koševa, 76:59. Za dramatiku su, isključivo, krivi domaći košarkaši jer su dopustili, boksačkim rječnikom, “grogiranom” protivniku, suparniku kojeg su imali na “užadi” da se “vrati iz mrtvih” i umalo ih na kraju utakmice sustigne.

Petnaestak sekundi prije kraja Ribarić je promašio oba slobodna bacanja kod rezultata 83:81, a zatim Garvanović pogodio jedno za 84:81. Podravac, srećom, nije uspio u nakani da izbori produžetak i Križevčani se mogu veseliti novoj pobjedi, ali će itekako trebati proanalizirati iznimno lošu izvedbu u završnoj četvrtini. Radnik u sljedećem kolu gostuje u Varaždinu, momčadi koja je dosad ostvarila četiri pobjede. Radnik, Međimuruje i bjelovarski Vedi imaju pet.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.