Održan bogat program povodom Dana grada Križevaca

Obilježavanje 767. rođendana Grada Križevaca krenulo je u srijedu, 24. travnja u jutarnjim satima na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“ održala je XV. natjecanje u kuhanju fiša „Križevci 2019. godine“. I ove godine okupio se velik broj sudionika iz raznih dijelova Hrvatske koje su pozdravili gradonačelnik Mario Rajn, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović te zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević.

Prvo mjesto osvojili su upravo domaćini, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“, drugo mjesto pripalo je Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Dubrovačko-neretvanske županije, a treće mjesto pripalo je Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Sisačko-moslavačke županije.

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci imala je akciju besplatnog učlanjenja u knjižnicu, a na Strossmayerovom trgu predstavila je svoj Bibliobus koji ove godine slavi 10-ti rođendan.

Zajednica tehničke kulture Križevci održala je izložbu svojih radova, ali i za sve građane otvorila svoje prostorije i prikazala radionice članica Zajednice tehničke kulture.

I ove godine, Križevački poduzetnici, obrtnici i Grad Križevci darovali su građane povodom Dana grada u sklopu nagradne igre za građane. Ove godine brojnim poklon paketima i bonovima uključili su se Art Rock Caffe, Cris, Arthur i Arteria, Frizerland d.o.o., Huten tekstil, Izdavačka kuća Veda d.o.o., KTC d.d., Mesnica Stručić, Poljocentar d.o.o., Praonica rublja Križevci, Robin trgovine d.o.o., Ruber d.o.o., Sim Servis d.o.o., stolar Mato Lončar, Trgo-Agencija d.o.o. i Veterinarska stanica Križevci d.o.o.

Križevački likovni krug pripremio je izložbu slika na otvorenom pod nazivom „Memorijal Marcela Jelaka“, a riječ je o slikama nastalim na likovnoj koloniji u sklopu Dana grada Križevaca.

Održana je i Turneja radosti – Sportske igra mladih i to na igralištu kod Latina gdje su održane finalne utakmice osnovnih škola u nogometu Coca-Cola Cup te u Turističko informativnom centru gdje je održano finalno županijsko natjecanje osnovnih škola u šahu.

Vrtićanci iz Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića Čarobna šuma, Dječjeg vrtića Zraka sunca i Dječjeg vrtića Svetog Josipa kao i Križevačke mažoretkinje te Križevačka djevojačka straža pripremili su prigodan program povodom Dana grada Križevaca.

Prvo dio današnjeg slavlja završio je podjelom rođendanske torte građanima. Prvi rez na torti napravio je gradonačelnik Mario Rajn nakon čega su građanima tortu dijelili učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci.

Dan grada Križevaca završio je svečanom sjednicom s dodjelom javnih priznanja u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma te koncertom grupe Elemental u 19,00 sati na Strossmayerovom trgu.

Sve fotografije mogu se vidjeti na Facebook stranici Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.