Na Međunarodnoj izložbi vina “Križevačkih goric” proglašeno Gradonačelnikovo vino

Međunarodna izložba vina “Križevačkih goric 2019” održana je u petak, 31. svibnja u hotelu “Kalnik” u organizaciji Udruge vinogradara i vinara “Bilikum”, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca, Poljocentra, KTC-a, Poljoprivredne trgovine Duga, tvrtke SKIMT, hotela “Kalnik” i križevačkog HAK-a.

Uvodno je pozdravne riječi uputio predsjednik Udruge “Bilikum” Denis Maksić: „Vina su ostvarila svoj puni potencijal na nepcima i dodijelit ćemo jedno veliko zlatno odličje, 31 zlatno odličje, 52 srebrna, 52 brončana, 3 priznanja, a 19 vina nije zadovoljilo.“

„Upješno smo odradili ispitivanje vina i nismo bili razočarani. Neka vina su nas stvarno ugodno iznenadila. Zadovoljstvo mi je što je vino šampion graševina, a gradonačelnikovo vino je Kleščec,“ kazala je Ana-Marija Jagatić Korenika, predsjednica povjerenstva za ocjenjivanje vina.

Za šampiona Križevačkih goric 2019., proglašena su vina Dragutina Kamenjaka – Kleščec i Franje Posarića – Sauvignon. Kleščec je proglašen i Gradonačelnikovim vinom, a nagrade su primili i Korenko d.o.o za graševinu Elizabetu i Vina Bužić za Pinot crni. Najboljim voćnim vinom proglašen je Tayberry s OPG-a Jadranka Mihalić, a šampionom izložbe proglašena je graševina 2018. s OPG-a Tanje Grudić.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.