Večeras koncert akademskog zbora FF-a ‘Concordia discors’ za 12. rođendan Križevci.info

Povodom obilježavanja 12. rođendana portala Križevci.info, večeras u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima u 19 sati se održava koncert Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu “Concordia discors”. Zborom ravnaju čak troje dirigenata – Lobel Filipić, Marina Jurković i Vinko Karmelić. Ulazak na večerašnji koncert, koji se održava u sklopu 13. Culture Shock Festivala, je slobodan.

Mješoviti pjevački zbor osnovan 2010. godine, broji stotinjak aktivnih članova. Najpoznatiji po sudjelovanju u HRT-ovoj emisiji ‘Do posljednjeg zbora’ 2011. u kojoj su osvojili 3. mjesto. Ostvarili su značajna postignuća na natjecanjima održanim na državnoj i međunarodnoj razini – Barceloni, Veneciji, Pragu, Budimpešti, a kao najnedavniji uspjeh ističu se Zlatna diploma i Zlatni anđeo osvojeni na Krakow Advent & Christmas Choir Festivalu 2016.

Neki od vrhunaca glazbenog stvaranja su predstavljanja Hrvatske na kulturnom projektu Europe sings u Beču 2014. te izvedba sa Zagrebačkim orkestrom mladih Mozartove Mise u c-molu u Zagrebačkoj i Đakovačkoj katedrali. Ako pitate pjevače, neki od najljepših i najupečatljivijih koncerata koje je Concordia održala bili su u Buškom Blatu, Zenici, Subotici, Belišću, Tivtu i Metkoviću, a ne sumnjamo da će na njihovom prvom koncertu u Križevcima podjednako uživati i oni i publika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.