Sva djeca s liste čekanja od jeseni u vrtiću

Od iduće jeseni sva križevačka djeca trebala bi dobiti mjesto u vrtićima, najavljeno je danas na potpisivanju 1,1 milijun kuna vrijednog ugovora o nadogradnji Dječjeg vrtića Križevci. Naime, na listi čekanja za smještaj u vrtić trenutačno se nalazi 40-ak mališana, a nadogradnjom će se povećati kapacitet za još 50-ero djece u dvije skupine.

Ukupno smo u zadnje tri godine u gradski vrtić uložili 6,7 milijuna kuna i to u unutarnje uređenje, energetsku obnovu, uređenje dvorane i opremanje. Zatečeno stanje ukazivalo je na dugogodišnju nebrigu“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn. Radove u prvoj fazi nadogradnje izvodit će tvrtka Filabeton d.o.o. koja je izabrana putem postupka javne nabave.

Radovi počinju krajem mjeseca, a završit ćemo ih do kraja svibnja“, najavio je direktor Filabetona Ivica Filipašić. Građevinski radovi neće ometati rad vrtića, a nakon njih u planu je uređenje dvorišta i sprava za igranje. Grad trenutačno sufinancira smještaj djece s liste čekanja u vrtiće u okolnim općinama, a takva praksa će se, kaže gradonačelnik, nastaviti i dalje ako će za to biti potrebe.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.