Održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca

U četvrtak, 28. ožujka održana je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca na kojoj su donesene brojne značajne odluke.

Na sjednici je tako jednoglasno donesena Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Križevaca pa će tako na svečanoj sjednici povodom Dana grada nagrada za životno djelo biti uručena Stjepanu Jembreku. Dodijelit će se i tri plakate i to Nogometnom klubu „Radnik-Križevci“, DVD-u Sveta Helena i DVD-u Glogovnica te pet priznanja Danijeli Jobač, Josipu Petrliću, DVD-u Apatovec, KUD-u Prigorje i Ivani Tlak Gajger.

Jednoglasno je donesena nova Odluka o komunalnom redu kojom se, između ostalih mjera, donosi mjera sufinanciranja rušenja starih ruševnih zgrada s iznosom od 15.000,00 kuna te se proširuju ovlasti komunalnih redara koji sukladno Zakonu sada imaju pravo legitimirati ljude i tražiti na uvid identifikacijsku iskaznicu.

Jednoglasno je donesena i nova Odluka o ostvarivanju prava iz socijalne skrbi koja uključuje nekoliko novih mjera od kojih je posebno značajna subvencioniranje pohađanja dječjeg vrtića roditeljima koji imaju petero ili više djece i to za svako dijete koje pohađa jedan od vrtića na području grada. Pored redovnog sufinanciranja smještaja djece u vrtić u iznosu od 920,00 kuna, te besplatnog smještaja za treće dijete u Dječjem vrtiću Križevci ukoliko troje djece iz iste obitelji istovremeno ide u vrtić, ova mjera sufinanciranja smještaja od 75% svakako će pomoći brojnim roditeljima.

Također, novom Odlukom o socijalnoj skrbi omogućeno je da pravo na naknadu za rodilje može ostvariti otac djeteta s prebivalištem u Križevcima u slučaju da majka nema prebivalište u Križevcima.

„Posebno bih htio istaknuti da je riječ o poduzetniku, križevačkom poduzetniku koji ima realne planove i planira zaposliti 6 osoba,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn uoči donošenja Odluke oko dolaska novog poduzetnika u Poslovnu zonu Gornji Čret.

Nadalje, jednoglasno su usvojena izvješća o ostvarenju programa rada i financijskog planova proračunskih korisnika dok je s 13 glasova za prihvaćeno Izvješće o radu gradonačelnika Grada Križevaca za razdoblje srpanj – prosinac 2018. godine. Također, jednoglasno je za novu ravnateljicu Gradskog muzeja Križevci imenovana Tea Hatadi, profesorica likovne umjetnosti.

Na sjednici su provedeni izbori za Savjet mladih Grada Križevaca pa su tako tajnim glasovanjem u novi saziv izabrani: Sandro Matus i zamjena Ivan Augustinčić, Antonio Sirovec i zamjena Dino Borčić, Robin Petić i zamjena Jakov Cetl, Irma Vargić i zamjena Mario Jembrek, Domagoj Bunta i zamjena Ivan Tinodi, Marko Martinčević i zamjena Gordan Šišak te Nikola Ostojčić i zamjena Matija Zorko.

Sjednica je završila jednoglasnim usvajanjem Odluke o izradi V. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Križevaca i Odluke o izradi V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.