Shoutem v5: Još brže i jednostavnije do nativnih i ‘cross-platform’ mobilnih aplikacija

Hrvatska tvrtka s njujorškom adresom, Shoutem, predstavila je v5, odnosno petu generaciju svog ‘app buildera’ koji omogućava brzu i jednostavnu izradu nativnih i ‘cross-platform’ aplikacija, a tehnologije na kojima se temelji su React Native i React.js. Više o svemu ispričao nam je Tomislav Tenodi, Technical Product Manager.

Zahvaljujući novoj Shoutemovoj novoj platformi za izradu aplikacija, aplikacije je od sada moguće napraviti još brže i jednostavnije, od odabira željenog predloška ili stila aplikacije, različitih featurea za povezivanje s korisnicima, odabira sadržaja koje će korisnici moći vidjeti, njihovog dodavanja u CMS, ‘povlačenja’ sadržaja, primjerice, s web stranice ili Instagrama do programa vjernosti i kupovanja putem aplikacije. Objavljivanje aplikacije na Google Play ili App Storeu također je još lakše nego ranije, obećavaju Shoutemovci.

Nova verzija platforme omogućava potpuno razvojno okruženje za izradu aplikacija, a sve ekstenzije su open-source. Uz to, tu je i mnoštvo unaprijed napravljenih ekstenzija koje korisnici mogu dodati unutar svoje aplikacije. Sve ekstenzije i predlošci su napisani u React Nativeu, a za lakše snalaženje tu je i Shoutemova besplatna React Native škola, naglašava Tomislav Tenodi, Technical Product Manager u Shoutemu, i dodaje kako je razvoj nove platforme trajao gotovo dvije godine.

Cijeli intervju možete pročitati na netokracija.com.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.