Dopunjena ponuda za prvog stanara zone Gornji Čret

KRIŽEVCI – Priča o zagrebačkoj tvrtki Beton Dubrava i njihovoj namjeri otvaranja pogona u novoj križevačkoj poslovnoj zoni Gornji Čret nije završila s premalo ruku gradskih vijećnika za suglasnost na sklapanje ugovora o davanju prava građenja. Nakon primjedbi vijećnika da tvrtka o čijem se bonitetu iz ponude malo zna namjerava za simboličan najam podići betonaru na 5000 reprezentativnih kvadrata nove zone, na adresu križevačke gradske uprave stigla je nova, bitno drugačija ponuda.

– Dubrava Beton je podnijela zahtjev za otkup 2500 kvadratnih metara u poduzetničkoj zoni Gornji Čret, zakup 5000 metara kvadratnih na 25 godina s pravom otkupa, te s dodatnim zahtjevom da bude zemljište locirano odnosno da im se omogući da kroz neko vrijeme, možda godinu ili dvije, još povećaju za dodatnih 5000 kvadratnih metara svoju površinu, objasnio je na sjednici gradonačelnikovog Kolegija gospodarsko-financijski pročelnik Darko Masnec.

Tako je umjesto najma 5000 kvadrata, što bi ih mjesečno koštalo svega 7.500 kuna stanarine, Beton Dubrava podebljala svoju ponudu namjerom kupnje još 2500 kvadrata, za što je u 12 mjesečnih rata spremna platiti 300 tisuća kuna. Kako je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća bilo pitanja i o mogućim dugovanjima ponuditelja, iz Beton Dubrave u ponovljenoj ponudi dostavili su potvrde o svojem poslovanju, solventnosti i bonitetu koji pokazuju da se radi o stabilnoj i uspješnoj tvrtki. Hoće li to biti dovoljno da uvjeri gradske vijećnike u prihvaćanje ponude znat će se na njihovoj prvoj idućoj sjednici, no potpuno je izvjesno da dolaskom konkurencije na tržište betonom neće biti sretni postojeći igrači. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.