[FOTO] Sramota na gimnazijskom igralištu: Neodgovorni pojedinci bacili petarde i uništili teren plaćen 31 tisuću eura

Sramotne scene stigle su nam s novog košarkaškog terena na igralištu pored Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog. Kako je objavio Košarkaški klub Radnik na svojim društvenim mrežama, neodgovorni pojedinci upitnog kućnog odgoja bacili su petardu na teren i uništili dio terena, koji niti pola godine nije izdržao u prvobitnom stanju.

Podsjetimo, teren je obnovljen tijekom ljeta ove godine, a netom uoči Crosscity Buckets turnira, u sklopu kojeg je svečano i otvoren. U sklopu radova montirane su fleksibilne polipropilenske podne ploče na kojima su iscrtane nove linije za košarkaško igralište. Montirane su nove konstrukcije i table s obručima, a ukupna vrijednost radova bila je 31.288,75 eura s PDV-om te su financirani iz županijskog proračuna.

Ovaj sramotan čin stigao nam je u jeku svakodnevnih pisanja medija o tome kako je uporaba petardi zabranjena kroz cijelu godinu. Naime, prema Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, od 15. prosinca sve do 1. siječnja službeno je građanima dozvoljena nabava nekih pirotehničkih sredstava, dok je uporaba dozvoljena od 27. prosinca do 1. siječnja. Zabranjena je prodaja petardi i redenika kategorija F2 i F3 građanima za osobne potrebe, a ostala pirotehnička sredstva iz te kategorija (kud spadaju ona sa znatnim količinama eksplozivne tvari) dozvoljeno je prodavati građanima starijim od 18 godina u prodavaonicama koje imaju odobrenje za prodaju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.