Slavlje rukometaša “KTC”-a

Već pomalo sa strepnjom smo očekivali utakmicu 16. kola između domaćeg “KTC”-a i gostiju iz RK “AG DINAS” iz Đurđenovca, jer kao što je poznato naši su rukometaši u ovom proljetnom dijelu od mogućih osam bodova osvojili samo jedan bod, tako da je danas bio imperativ pobijediti. Ulaskom u viši rang natjecanja, u ovoj sezoni je bio osnovni cilj zadržati status drugoligaša i polako pripremati momčad za što bolje plasmane u idućim sezonama.


S ova osvojena dva boda naši dečki su vrlo blizu tome ostvarenju šest kola prije kraja prvenstva, a s osvojena još 2 boda i teoretski ostaju drugoligaši. Naravno, bez obzira na nedaće koje prate Križevčane, oni se ne smiju zadovoljiti samo zadržavanjem u drugoligaškom društvu, već moraju težiti uzimanju što bolje pozicije na ljestvici. Trenutno se križevački rukometaši nalaze na 7. mjestu, sa 16 bodova.

 


Cijelo prvo poluvrijeme je igra “KTC”-a bila na vrlo visokom nivou s pokretljivom i kolektivnom obranom, kreativnim i efikasnim napadom. U tu sliku se uklopio i danas odlični golman Višnjević s 14 obrana u prvom poluvremenu. Igra se razvijala po želji domaćih igraća i trenera i izgledalo je da gosti nemaju načina da pariraju toj igri. Uz to što su rukometaši “AG DINAS”-a bili u zaostatku od 6 golova, igrači “KTC”-a su zapucali i 8 stativa (u cijeloj utakmici 11).

Drugo poluvrijeme gotovo je preslik prvoga, tako da je vodstvo Križevčana naraslo i na 8 razlike (22:14) do 40. minute.  Tada se u igri domaćina ponovo događa neobjašnjiv pad koncentracije, što koriste gosti uvidjevši svoju priliku, pa u 13 minuta igre (u tom razdoblju napravili su 9:3)smanjuju na samo 2 gola zaostatka. Pored toga imali su i kontru za približavanje na samo gol zaostatka. To je konačno trgnulo domaćine koji s nekoliko uzastopnih golova odlaze ponovo na šest golova prednosti i do prve pobjede u proljetnom dijelu.

Konačni rezultat je 30:25 za “KTC” čiji su igrači danas pokazali, prvenstveno sebi, da nisu zaboravili igrati već da svi moguu dati svoj dio pa ni dobar rezultat neće izostati. Kao što su golmani u prošlom kolu bili vrlo loši (20% obrana) i kritika ih nije mazila, u današnjoj utakmici dogodilo se suprotno. Pohvale zaslužuju Višnjević za 19 obrana i Benković za 3 obrane, što je visokih 46% obrana. Odlična tekma, odlična borbenost i vidljiva želja za nadigravanjem tijekom većeg dijela utakmice, dakle pohvala za sve osim onih kriznih 13 minuta. Sljedeće kolo rukometaši RK “KTC” gostuju kod vodeće ekipe iz Ivanca.

16.kolo II HRL sjever
RK “KTC” : RK “AG DINAS” 30:25 (15:9)
Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Trajkovski 8, Krunoslav Hunjak 7, R. Predojević 7, Čorda 3(2), Pavliček 2, Kraljić 2, Kamenar 1, Ig. Augustinčić, Iv. Augustinčić, Šporer, Petrač, M. Hunjak, Benković 3 obrane, Višnjević 19 obrana.
Trener: Dragutin Miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.