Križevci opet bez jednog ginekologa

Samo dva mjeseca nakon što su se pohvalili u svim lokalnim i nacionalnim medijima kako su zahvaljujući poticajnoj naknadi riješili sve probleme primarne zdravstvene zaštite, Križevci su opet ostali bez jednog ginekologa. Potvrdila nam je to ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, budući da je danas objavljen javni natječaj nakon što je jedna specijalistica dala otkaz.

Slijedom otkaza jedne od specijalistica za zdravstvenu zaštitu žena u Križevcima raspisali smo natječaj te će do zapošljavanja novoga specijalista zdravstvenu skrb organizirati s postojećim zdravstvenim kadrom unutar Doma zdravlja“, rekla je ravnateljica i dodala da će se, ukoliko bude potrebno, angažirati i vanjski suradnici.

Grad, podsjetimo, liječnicima specijalistima koji se zaposle u Domu zdravlja kojem je osnivač Županija nudi godišnju nagradu od nešto više od 13 tisuća eura. Zahvaljujući tome, krajem 2022. zaposlila se jedna, a lani i druga ginekologinja te pedijatrica, no nedavno je jedna od njih ipak otišla iz Križevaca. Ovo nije problem samo u Križevcima, i druge se sredine bore s nedostatkom liječnika, ali čini se da novčana naknada iz blagajne jedinice lokalne samouprave nije jedino i dugoročno rješenje koje bi privuklo liječnike u Križevce i osiguralo Križevčanima kvalitetnu zdravstvenu skrb.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.