Međunarodna smotra folklora na Ljetnim večerima

U nedjelju 19. srpnja na Strossmayerovom trgu u Križevcima nastupila je studentska folklorna skupina “Krida Budaya” iz Indonezije. “Krida Budaya” gostovala je prošli tjedan u Hrvatskoj u sklopu 43. Međunarodne smotre folklora, a njihov nastup na Križevačkim ljetnim večerima označio je početak suradnje između Smotre i našeg grada.

Ova skupina djeluje pri Sveučilištu u Jakarti i sastavljena je od studenata pod vodstvom profesionalnog koreografa. Njihov je cilj predstaviti tradicije svih dijelova i otoka Indonezije, što znači da godišnje pripreme dvadesetak koreografija, a to je vrlo velik broj za amaterski ansambl.

Zanimljivost indonezijskog folklora je u tome što su tradicije pojedinih krajeva zemlje vrlo različite, a “Krida Budaya” predstavlja i one starosjedilačke, hinduističko-budističke, kao i novije, islamske običaje i plesove. Nastup im odlikuje velika atraktivnost i dinamičnost, u što su se u nedjelju imali priliku uvjeriti i Križevčani.

Organizator Križevačkih ljetnih večeri, Pučko otvoreno učilište, za sljedeći koncert u programu najavilo je nastup glazbenica Ane Iverac na flauti i Tamare Perc na gitari koji će se održati u srijedu 12. kolovoza u atriju muzeja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.