Planinari kreću na ‘Put kleti potkalničkog kraja’, priključite im se do 9 sati na Strossmayerovom trgu

Jučerašnjim je predavanjima o Panami, Kostarici i Šri Lanci otvoreno 9. izdanje Pinklecfesta, putopisnog festivala kojeg organizira udruga P.O.I.N.T. Kako to obično biva, subota će biti prepuna događanja, a zainteresirani će imati priliku od jutra do večeri popuniti svoj dan.

Subotnje prijepodne, ali i dio poslijepodneva, rezervirano je za tradicionalni planinarski pohod na Kalnik, koji tradicionalno organizira Planinarsko društvo “Kalnik” Križevci.

Tradicionalni Put kleti potkalničkog kraja održati će se u nešto drugačijim okolnostima. Raspored je ovakav:

8 – 9:00 sati – Okupljanje i prijava sudionika na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima.
9:00 sati – Pozdravna riječ predsjednika planinarskog društva Kalnik Križevci, upoznavanje s trasom pohoda i vodičima, te polazak na pohod.

Trasa pohoda vodi kroz grad, šume, livade, polja i vinograde do Kalnika . Dužina trase okvirno je 18 kilometara. Zbog poznate situacije sa pandemijom COVIDA 19, pohod neće biti organiziran kao prošlih godina, te se mole svi sudionici da nakon prijave (gdje će im biti izmjerena temperatura), drže potreban razmak, da se ne grupiraju, nose obavezno maske na licu, slušaju upute vodiča prilikom hoda…

Neće biti pripremljene hrane, to sudionici čine u vlastitoj režiji (ruksak, Planinarski dom na Kalniku…). U slučaju prijave više od 50 sudionika na startu (Strossmayerov trg), podijelit će se u dvije grupe – odvojiti i naravno cijelo vrijeme pridržavati se epidemoloških mjera..

Od višesatne aktivnosti možete odmoriti uz večernji set predavanja. Goran Milek bio je u Oslu i Stockholmu, Martina Hrupić ispričat će kako je prošao njen posjet Čileu, dok će festival okončati Ivan Mušlek koji je svratio na Kavkaz te posjetio Gruziju i Armeniju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.