‘Elektraši’ naplatili dug

Još su svježa sjećanja na utakmicu s KK “Zanatlija” iz prvog dijela sezone, kada je prvoligaškim “ciframa” potopljena križevačka ekipa. I dok su Čakovčani tada uvelike konkretizirali poznavanje domaće kuglane, ovoga puta nisu mogli računati s tom prednošću. Usprkos tome, bitno ojačani dvojicom drugoligaša i velikom količinom bodova u nastavku sezone, vidno puni optimizma (da ne kažemo lagane prepotencije) stigli su u Koprivnicu.

  Natjecateljsko gostoprimstvo pružila im je križevačka ekipa, koja je pak u drugom dijelu sezone previše toga prokockala, te za 5. mjesto na ljestvici mora slaviti u sve tri preostale utakmice. Kako i protivnik “puca” na isto to mjesto, dobra tekma bila je zagarantirana. Tkalec (537) je u borbi čunj za čun do samog kraja bio u laganoj prednosti, kada mu protivnik zadnjom kuglom ruši devetku i pobjeđuje ga za 2 čunja. Posavec je izvrsnim rezultatom od 574 čunja deklasirao protivnika koji se nije mogao priviknuti na koprivničku kuglanu. Nakon prvog para i igračkih 1:1, prednost križevačkih kuglača bila je velika 82 čunja.

Drugi “Elektrin” par ne daje protivniku ni najmanje šanse. Sanković (556) i Šimatović (505) osvajaju svaki po bod, a ukupnu prednost podižu na “nedostižnih” 142 čunja.  Ovo nedostižnih je namjerno stavljeno u navodnike, jer je zadnji par “Zanatlije” bio sačinjen upravo od gore spomenutog dvojca i protivnici su još gajili nadu u osvajanje bodova. Dejan Kirin, lagano impresioniran utakmicom, s 506 čunjeva gubi bod i dio ukupne prednosti.

Zlatko Kadović (568) potapa i zadnje nade gostiju i potvrđuje se kao jedna od najstabilnijih karika križevačke ekipe, što je i dokazao držeći protivničkog najboljeg igrača u “egalu” cijelu utakmicu i na taj način usprkos minimalnom porazu sačuvao visoku prednost svojem klubu.
Odlična utakmica za malobrojnu koprivničku publiku završava rezultatom 5:3  (3264:3128) u korist KK “Elektra” Križevci.
Predzadnja utakmica sezone vodi križevačke kuglače na neugodno gostovanje u Zabok protiv istoimenog domaćina .

  

 

  

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.