Gradskom društvu Crvenog križa Križevci dodijeljena sredstva za projekt „Radost druženja u trećoj životnoj dobi“

Gradskom društvu Crvenog križa Križevci odobrena su sredstva u visini 64.000,00 kn za nastavak provođenja projekta „Radost druženja u trećoj životnoj dobi“. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, a partner Centar za socijalnu skrb Križevci.

Projekt je usmjeren unapređenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, a provodi se u razdoblju od 12 mjeseci

Budući da je udio starijeg stanovništva sve veći, projektom će se postići razvijanje pozitivnih stavova u društvu prema osobama treće životne dobi, te sprečavanje njihove socijalne izoliranosti kao i njihovo integriranje i aktivno sudjelovanje u životu uže društvene zajednice. Na taj način se kod njih potiče osjećaj korisnosti i prihvaćenosti u društvu, kao i osjećaj pripadnosti u grupi koju oni samostalno formiraju putem radionica i druženja.

Glavna, a ujedno i najposjećenija aktivnost je provođenje kreativnih radionica koje se održavaju u prostorijama GDCK Križevci. Osim radionica provode se i druge aktivnosti kao što su: provedba raznih radno- okupacijskih aktivnosti, organiziranje tematskih zdravstvenih predavanja, provođenje akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, organiziranje sportsko-rekreativnih programa prilagođenih dobi i potrebama korisnika, odlasci na izlete, edukativna predavanja, društvene igre te drugi sadržaji i aktivnosti prema interesima korisnika.

– Krajnja odrednica koju želimo postići našim radom za budućnost su sretne osobe treće životne dobi koje sa svojim velikim iskustvom mogu doprinijeti razvoju zajednice, istaknula je ravnateljica društva Đurđica Trbus.

Vezano

Komentari su zatvoreni.