U Gundulićevoj u Križevcima nasred ulice puca cjevovod

HALO, VEČERNJI Mulj iz slavina začepio im vodomjere i bojlere
       
– Napišite kako smo dva dana bili bez vode i što je curilo iz pipa nakon popravka puknutog cjevovoda jer se u Komunalnom poduzeću nitko ne javlja na telefon radi objašnjenja – javio nam se ogorčeno umirovljenik Ranko Bokan iz  Gundulićeve ulice broj 18.


Mijenjao bojlere 

Pokazao nam je u plastičnoj boci gusti crni mulj i pijesak istekao iz vodovoda.
– Nije to prvi put, stare cijevi često pucaju i svaki put nakon toga pokvari mi se bojler. U šest godina zamijenio sam tri bojlera, a slične nevolje imaju i susjedi u ulici – kaže Bokan.

Potvrdio nam je to i autolimar Andrija Ceković, kojeg smo zatekli u kupaonici obiteljske kuće kako čisti ventile na vodokotliću i dovode na slavinama. Za to vrijeme njegova je supruga s kanistarom obilazila susjede u nadi  da dobije čiste pitke vode.

– Da su nas barem obavijestili iz Komunalnog da neko vrijeme ne otvaramo slavine dok se cijevi ne pročiste, ali nisu – kažu Cekovići. Radionice Komunalnog poduzeća upravo su s druge strane ceste nasuprot njihove kuće.

– Svaki put kad pucaju cijevi u ulici, moram čistiti sve dovode i ventile od nakupljenog pijeska. Sva sreća da to znam sam raditi i da ne moram zvati i plaćati vodoinstalatera. Krajnje je vrijeme da se u ulici zamijene salonitne cijevi koje su možda i kancerogene – žali se Andrija. Kaže da ne zna kome se treba žaliti.

"Kravska ulica"

U KP priznaju da su stare salonitne cijevi često pucale u vrlo prometnoj ulici kojom idu i teška vozila.
– Umjesto krpanja dotrajalih cijevi, odlučili smo postaviti 20 metara novog plastičnog cjevovoda koji više neće pucati. Isprali smo cjevovod, ali je zbog slijepog odvojka u Cvjetnoj ulici zaostao mulj koji je pritisak iz cijevi povukao u slavine.

To je neizbježno, no naši će radnici pročistiti vodomjere – kaže Velimir Tuk, pomoćnik voditelja RJ Vodovod i kanalizacija u KP-u. Na preostalom dijelu Gundulićeve još ima salonitnog cjevovoda koji će se zamijeniti obnovom cijele ulice koju u Križevcima još nazivaju i "Kravskom ulicom" jer je vodila do stočnog sajmišta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.