Grad Križevci u plusu

Tomislav_Katanovic_HSSKRIŽEVCI – U polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna Grada Križevaca stoji da su prihodi ostvareni u visini od 33 posto od planiranog za 2015-tu. No u drugom dijelu godine očekuje se veći dotok sredstava, posebno zbog novca koji se u križevačkoj blagajnu očekuje za Razvojni centar i tehnološki park iz europskih fonodova, preko Ministarstva regionalnog razvoja. Izvješće pokazuje da je Grad Križevci u prvih šest mjeseci poslovao pozitivno, sa skoro tri i pol milijuna kuna plusa. Naime, od siječnja do lipnja prihodi su iznosili 30,5, a rashodi 27 milijuna kuna, na što zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović veli:
– Moram konstatirati sa zadovoljstvom da unatoč rezovima koje nam je donijela reforma iz 12. mjeseca prošle godine, mi smo nastavili dalje s mjerama ušteda i uspjeli smo zadržati pozitivan rezultat u poslovanju Grada, koji je za prvih šest mjeseci ove godine nešto više od tri milijuna u plusu.

Tako će Križevci moći nastaviti pokrivati minuse od proteklih godina, nastalih financiranjem i sufinanciranjem velikih investicija na području grada, ustvrdio je Katanović. Dogradonačelnik je prilično zadovoljan punjenjem gradske blagajne.
– Ako se uzme opća situacija, stvarno nemamo razloga za nezadovoljstvo. Evo i unatoč, rekao sam, velikim rezovima koji su učeinjeni izmjenofn financiranja iz poreza na dohodak glavdnog poreznog prihoda jedinica lokalne samouprave. Brojne jedinice su izgubile izborna sredstva u svojim proračunima, tako je i grad Križevci, ali evo unatoč tome mjere koje smo napravili daju rezultata i uspjeli smo uštedjeti. Mislim da sve ide svojim tokom, rekao je Katanović.

Osim Grada, u prvih šest mjeseci pozitivno su poslovale i sve gradske ustanove i tvrtke, a sa svim tim podacima križevačka vlast idući tjedan izlazi pred Gradsko vijeće.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
9 komentara
  1. CrKveni Kmer piše:

    “Brojne jedinice su izgubile izborna sredstva u svojim proračunima, tako je i grad Križevci”…
    rekao je gospodin dogradonačelnik.
    Znao sam da drpaju za izbore ali da grad ima i “izborna” sredstva nisam znao do sada… Biti u plusu od 3 000 000, ne plaćati obaveze na vrijeme kako bi se mogao prikazati umjetni višak a istovremeno imati minus od 12 000 0000 u proračunu i nije baš nekakav uspjeh 🙂

  2. Stojan Miščević piše:

    Zašto mi izbacujete rečenice!?

  3. Stojan Miščević piše:

    Pišem ponovno,,,,,naravno da ste u plusukad dopuštate potkradanje, uzimajući prirez i za mještane općine Sveti Ivan Žabno, gdje je moja supruga stalno nastanjena, već 10-tak godina! Odgovorni ne znaju da se prirez za Grad Križevci, odnosi samo na građane Križevaca!? I tako nekih 10-tak godina, moja supruga i moj kućni proračun je potkraden za cca 8 tisuća kuna.
    Nema sankcija za odgovorne, isti nemaju potrebu ispraviti grešku i vratiti oteto, ali zato imaju razloga uznemiravati i zlostavljati moju suprugu, stručnu suradnicu pedagoginju Srednje Gospodarske Škole Križevci!
    Bilo bi lijepo od vas, kako ste u plusu, da nam vratite što ste nam protuzakonito uzeli!
    Pozdrav ravnatelju i njegovim mentorima!

    1. Antidemagog piše:

      Prvo sam se pital kakve veze grad ima sa obračunavanjem prireza kad to radi poslodavac, a onda sam malo posurfal i videl da se radi o laburistu Miščeviću pa mi je odmah sve jasnije.

      Stojo pa kaj se brineš, ak si u pravu dobil buš pare nazad. Ipak je ovo “uređena država koja raste” (bar tako tvrdi tvoj premijer Zoki).
      Jedino mi nije jasno zakaj ti je supruga registrirana u Žabnu. Pa nije valjda zbog tih par kuna prireza, a ti kandidat laburista za zamjenika gradonačelnika Križevaca?!?!
      😀

      1. Stojan Miščević piše:

        Da slažem se s tobom,,,Hrvatska raste, ali ne i posvuda, posebice gdje rade uhljebi koji ne znaju obračunavati ni prireze, a kamoli nešto drugo, da, poslodavac je odgovoran, točno, ali je i svemoćan u neodgovornosti, može mu biti jer posložena i uređena Hrvatska još nije došla do nega,,,ali hoće i to vrlo brzo!
        A ne daj ti Bože da ti se dogodi što se dogodilo mojoj supruzi i zbog čega je promjenila mjesto boravka,,,,,i što se tiče Hrvatskih laburista Stranke rada u Križevcima rastu prema svim pokazateljima,,,,,engleski laburisti pušu neke nove vjetrove u Europi, a osjećaju se i u Hrvatskoj,,,,vidimo se na lokalnim izborima!

        1. Antidemagog piše:

          Obzirom da je za tebe plaćanje poreza ili prireza u biti potkradanje tvojeg kućnog proračuna pretpostavljam da ćete ti i tvoja partija ukinuti sve poreze i prireze, a u isto vrijeme ostvariti sve želje i potrebe građana.
          U tom slučaju ne brini, imaš moj glas !
          😀

          1. Stojan Miščević piše:

            Pročitaj i ne lupetaj, potkradanje je svakako kad živiš u jednoj jedinici lokalne uprave i samouprave, a uzimaju ti prirez u nekoj sasvim drugoj! I kad želiš nešto komentirati onda budi pristojan i nemoj se skrivati iza šifre! Od nekud su mi poznate pičke kukavičke, s maskom na glavi,,,,,vidiš kako ti je lijepo napadati me osobno bez ikakve odgovornosti,,to svakako govori o tvojoj kulturi!

  4. Stojan Miščević piše:

    Naravno da ste u plusu kad dopuštate potkradanje, uzimajući prirez i za mještane općine Sveti Ivan Žabno,,,tako ste oštetili moju suprugu i moj obiteljski proračun za cca 8 tisuća kuna! Nema sankcija za odgovorne, nema povrata pokradenog, ali zato ima uznemiravnja i zlostavljanja moje supruge , stručne suradnice pedagoginje Srednje Gospodarske Škole Križevci!
    Kako ste u toliko hvaljenom, plusu, bilo bi red da vratite što ste uprihodovali sredstvima koja vam zakonski ne pripadaju!

  5. Draženka Sakač piše:

    Da svaki dan vidim iz priloženog zato učenici nemaju za prvi mj. škole sufinanciran prijevoz, zato grad nemože platiti asistente za mj.dana škole tj do potpisivanja ugovora itd. bio bi predugačak popis…

Komentari su zatvoreni.