Povodom Međunarodnog i Nacionalnog dana civilne zaštite održana sjednica županijskog Stožera civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Nacionalnog dana civilne zaštite Republike Hrvatske prošli petak je u prostorima Županijske uprave, održana je 3. sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.
Sjednicu je vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera, a prisustvovali su joj i župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, članovi Stožera, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž te brojni načelnici općina i načelnici općinskih stožera civilne zaštite. Zamjenik Ljubić zahvalio je na velikom odazivu te svima čestitao Dan civilne zaštite, a čestitkama se pridružio i župan.

Na dnevnom redu bilo je i izlaganje voditelja Vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Bistra“ Josipa Fučeka koji je govorio o sustavu obrane od poplave i dao okupljenima korisne savjete.

Voditelj županijskog Centra 112 Koprivnica Roman Sabol informirao je pak okupljene o ukidanju Državne uprave za zaštitu i spašavanje i pripajanju Ministarstvu unutarnjih poslova, gdje je napomenuo kako je u tijeku osnivanje Ravnateljstva civilne zaštite u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova, a očekuje se i donošenje Zakona o sustavu civilne zaštite usklađen sa Zakonom o policiji. Prioritet je stvaranje jedinstvenog sustava koji će biti sposoban odgovoriti na svakodnevne potrebe i krizna stanja.

Nakon sastanka održana je vježba „Potraga za nestalim osobama“ na jezeru Šoderica.

Vezano

Komentari su zatvoreni.