Najljepše su Perestrojka i Greenwich

Dva izdanja Međunarodne izložbe mačaka u Školsko-sportskoj dvorani u dva dana su pokazala svu raskoš mačjega svijeta, koji je u Križevce došao iz osam europskih zemalja. Točno 125 mačaka podijeljenih u kategorije dugodlakih perzijskih i egzota, poludugodlakih, kratkodlakih te sijamskih i orijentalnih, ocjenjivalo je troje međunarodnih sudaca, koji su presudili da su najljepši “pojedinci” izložbe ženka ruska kratkodlaka Aria of Perestroyka iz Rusije i mužjak britanski kratkodlaki Greenwich Honorable iz Češke.

“Rus” je pobijedio u subotu a “Čehinja” u nedjelju, obzirom da smo održali 10. i 11. izdanje izložbe – kazao je Ivan Jelenčić, predsjednik Felinološkog društva Križevci, glavnog organizatora izložbe. Dodao je da su dvije izložbe “odrađene” zato što su svaki dan predstavljane druge kategorije mačaka, a jedan od razloga je i nemogućnost smještaja i prihvata svih sudionika odjednom, obzirom da su smještajni kapaciteti u Križevcima i okolici bili popunjeni.
O izložbi mačaka u Križevcima širi se dobar glas i u Hrvatskoj i u inozemstvu, što potvrđuju višegodišnji dolasci nekih uzgajivača mačaka, kojima se ondje sviđa. Ove godine posebno se dojmila gostiju iz Srbije i Italije, napominje Jelenčić. Po njemu je i sam termin poticajan, jer je početak listopada, koji je Izložbi u Križevcima odredio Međunarodni felinološki savez, zapravo uvod u sezonu izložbi mačaka u Europi. I članovi križevačkog društva spremaju se već ovog tjedna s mačkama gostovati u Budimpešti i Celju.
U dvorani se svidjelo i posjetiteljima, koji su zahvaljujući besplatnom ulazu imali prilike prisustvovati i samom ocjenjivanju, na kojem se vidjelo kakve mace imaju reflekse, koliko im je nježna dlaka i zadovoljavaju li sve uvjete svoje mačje pasmine.
Zanimljivo je da su u kategoriji ženskih perzijskih mačaka sve tri najljepše predstavnice došle iz domaćeg društva, s tim da je titulu najbolje ponijela Galactica od Kalnika, vlasnika veterinara Ratka Mihajlovića.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.