Anđela Brlečić i Elvira Mužić osvojile 3. mjesto na Interslastu

img_2619_interslast_natjecanje_ucenice_ivan_seljanec_bronca_nagradaNa ovogodišnjem Interslastu – internacionalnome kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, koji se održavaao 11. i 12. listopada u Termama Tuhelj, učenice Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Anđela Brlečić i Elvira Mužić osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju pod mentorstvom Mišela Doskočila i Bore Petreka.

img_3270_interslast_natjecanje_ucenice_ivan_seljanec_bronca_nagradaInterslast se sastoji od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela, a posebna je zanimljivost skupa slastičarsko natjecanje Artslast u kojem se posebno natječu učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola s područja Alpe – Jadran, Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore.  Ove se godine natjecalo 17 ekipa, a u jakoj internacionalnoj konkurenciji naše su učenice izborile visoko 3. mjesto te osvojile broncu.

img_3270_interslast_natjecanje_ucenice_ivan_seljanec_bronca_nagradaZadaci natjecanja bili su izraditi i ukrasiti tortu i petit fours s temom četiriju godišnjih doba. Ciljevi Artslasta su poticati kreativnost, znanje, vještinu i natjecateljski duh među učenicima kuharima i slastičarima, a potvrda i nagrada struke na natjecanju poticaj su za još predaniji rad i otkrivanja tajni u slastičarstvu.

img_2630_interslast_natjecanje_ucenice_ivan_seljanec_bronca_nagrada

Vezano

Komentari su zatvoreni.