Održana prezentacija otvorenog natječaja INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica u petak, 8. veljače u organizaciji PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je prezentacija otvorenog natječaja INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. i Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini.

Prezentaciji je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je kazao: „Svjedoci smo da je prošli natječaj bio vrlo uspješan i da su jedinice lokalne samouprave i ustanove uspjele ostvariti brojne suradnje. Nadam se da će vam informacije biti od koristi, sektori u kojima se mogu povući sredstva su zanimljivi te vas još jednom podsjećam da su vam usluge PORA-e, kao regionalnog koordinatora, na raspolaganju. Mislim da će biti velika konkurencija na natječajima i zato je potrebno napraviti što bolje projekte, no vjerujemo da ćete zajedno uspjeti.“

Iz natječaja INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. predstavljeni su najvažniji kriteriji natječaja, prioriteti, prihvatljivo geografsko područje, prihvatljivi prijavitelji i aktivnosti po prioritetima i komponentama, prihvatljivi troškovi, potrebna dokumentacija i način prijave projekta. Natječaj obuhvaća tri prioriteta – turizam, suradnja i obrazovanje, a otvoren je do 3. svibnja 2019. godine. Novost je i da se cjelokupna prijava projekta vrši elektronski, putem IMIS sustava.

Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini otvoren je do 20. veljače 2019. godine, a prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Prihvatljive aktivnosti obuhvaćaju izvođenje građevinskih zahvata na planiranim/postojećim športskim građevinama temeljem prethodno izrađene projektne dokumentacije i opremanje športskih građevina kojim će se podignuti razina javnih usluga kroz poboljšanje kvalitete bavljenja športom.

Za sva pitanja vezana uz prijavu projektnih prijedloga na gore navedene natječaje možete se javiti u PORU Regionalnu razvojnu agenciju Koprivničko-križevačke županije, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048/621-978. Prezentacija se može preuzeti OVDJE.

Vezano

Komentari su zatvoreni.