Gradonačelnik Rajn službeno posjetio prijateljski grad Novsku

Križevački gradonačelnik Mario Rajn boravio je u ponedjeljak, 14. siječnja u službenom posjetu prijateljskom gradu Novskoj s ciljem razmjene iskustva i produbljivanja suradnje između ova dva grada. Grad Križevci i Grad Novska gradovi su prijatelji od 2016. godine, a povezani su događajima iz Domovinskog rata gdje su križevački branitelji dali veliki doprinos braneći Domovinu na Zapadno-slavonskom ratištu.

S gradonačelnikom Grada Novske Marinom Piletićem i ravnateljicom Razvojne agencija NORA Vidom Iličić razgovarao je o projektu poljoprivredno-edukativnog centra Novska s obzirom da Grad Križevci planira ove godine uvesti kratki opskrbni lanac i omogućiti poljoprivrednim proizvođačima da finaliziraju svoj proizvod. Složili su se kako finalnih proizvoda u poljoprivredi gotovo da ni nema, a kako je to zapravo najisplativije za poljoprivredne proizvođače.

Susreo se i sa članovima Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Grada Novske te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Novske Ivicom Vulićem koji su predstavili detaljan plan suradnje i razmjene delegacija temeljeno na političkim, gospodarskim, vjerskim, kulturnim i sportskim osnovama. Na kraju posjeta, gradonačelnici su se složili kako je susret bio konstruktivan s obzirom da su dogovoreni daljnji sastanci i snažnije povezivanje gradova u nadolazećem razdoblju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.