Nastava s digitalnom tehnologijom kreće najesen i u križevačkoj školi ‘Vladimir Nazor’

11134083_962439680468005_2109937225979312763_CARNet_digitalne_skole_ugovori_potpisivanje_igor_Brkic_Tomislav_Katanovic_OS_Vladimira_NazoraU Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta je u ponedjeljak 20. travnja 2015. godine održan o potpisivanje ugovora s prvih 20 škola o priključenju u pilot projekt “e-Škole – Razvoj sustava digitalne zrelosti škola”, njihovih osnivača i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
– Mi smo htjeli izabrati reprezentativni uzorak škola. Birali smo one koje će najbolje zadovoljavati kriterije, a ne one koje su tehnološki najbolje opremljene. Željeli smo da su ravnomjerno raspoređene po veličini, geografski, te da su na različitom stupnju digitalne zrelosti. Htjeli smo pokazati kako tehnologija pomaže da se škole razvijaju. Pokrili smo sva područja koja smo željeli s različitošću škola i sada ćemo moći pokazati kako tehnologija pomaže u obrazovanju, istaknuo je za N1 Televiziju ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić.

Na javni poziv za uključenje u pilot-projekt “e-Škole – Razvoj sustava digitalne zrelosti škola” javilo se 705 škola, a odabrano ih je 150. Izbor škola napravljen je na početku samog projekta, kako bi se lakše moglo detaljnije planirati aktivnosti, troškove i nabavu, dok će opremanje i ostale projektne aktivnosti na većini izabranih škola krenuti početkom 2016. godine. Ovih prvih 20 škola će se uključiti u inicijalnu fazu projekta od jeseni 2015. godine., a među njima je i križevačka Osnovna škola “Vladimir Nazor”, čiji je ravnatelj Igor Brkić bio na potpisivanju ugovora zajedno sa zamjenikom križevačkog gradonačelnika Tomislavom Katanovićem. Prva faza projekta košta 40 milijuna eura, 15% od toga je nacionalni proračun, a ostalo su EU fondovi za strukturne projekte.

Vezano

Komentari su zatvoreni.