U petak 9. STEAM večer s gastro blogerom Darkom Kontinom

Tko su gastro influenceri, što je cinemagraph fotografija, mogu li roboti pripremiti ukusan obrok i kako od multimedije hrane napraviti biznis – o tim i mnogim drugim temama možete čuti na 9. STEAM večeri, uz gosta gastro blogera, fotografa i digitalnog kreativca Darka Kontina, koja će se održati u petak, 21. travnja u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima, s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Hrvoje Belani, upravitelj Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Darko Kontin po struci je diplomirani ekonomist s poduzetničkim iskustvom u turizmu i IT-u, jedan od najpoznatijih hrvatskih gastro blogera i kreativni direktor u Flavorificu, kreativnom studiju za kulinarske sadržaje iz Zagreba. Smatra se kuharom amaterom, član je žirija Gastro zvijezde, a barem nekoliko mjeseci godišnje bavi se turizmom na otoku Pašmanu. Uređuje Darkovu Web kuharicu, prije pet godina izdao je Mini ljetnu kuharicu, surađuje s portalima Volim meso i Vilicom kroz Hrvatsku, a svoje kulinarske specijalitete i eksperimente redovito objavljuje na društvenim mrežama.

Tribina „Od stola do piksela: ljepota hrane u oku kušača“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.