Križevci – SDP i HNS u koaliciji za lokalne izbore

Predsjednici križevačkog SDP-a Ivan Knok i HNS-a Mihael Rebić potpisali su Sporazum o zajedničkom nastupu dviju stranaka na lokalnim izborima. Sklapanjem koalicije SDP i HNS, pored već prije potvrđenih kandidata za gradonačelnika Jadranka Kovača i zamjenika Davora Konfica, potpisali su dogovor da drugi kandidat za križevačkog dogradonačelnika bude Mihael Rebić. Taj 36-ogodišnji diplomirani inžinjer agronomije relativno je nepoznat tamošnjoj javnosti; prije osam godina postao je križevački zet, a o motivima ulaska u politiku kaže:
– Gledajući svoju generaciju i mlađe ljude u Križevcima, što i kako rade i kako sudjeluju u životu grada, odlučio sam se uključiti u te tokove i tako se rodila ideja o mojoj kandidaturi.

Čelnik križevačkog SDP-a Ivan Knok, potvrđujući programske sličnosti dviju stranaka, naglasio je da će okosnica predizbornog istupanja koalicije biti gospodarstvo i zapošljavanje.
– Ono što je presudno, ako se nećemo uključivati i pomagati gospodarstvo kroz raznorazne olakšice, od komunalnih doprinosa, naknada ili slično, oslobađanja od određenih lokalnih poreza, do provođenja određenih poticajnih mjera ili subvencija prema poduzetnicima – neće biti novog zapošljavanja, ustvrdio je Knok.


Izbornim programom koalicije u deset poglavlja ponuđena su rješenja za bolji život grada i okolice, a kao posebnosti partneri su za sada otkrili tek ideju o prenamjeni bivšeg Doma HV-a u budući Centar mladih, gradnju treće osnovne škole i vrtića, te besplatno priključenje domaćinstava na vodoopskrbu i odvodnju.Na zajedničkoj listi SDP-HNS-a za Gradsko vijeće, pored nositelja liste Ivana Knoka utvrđeno je da SDP daje još 16, a HNS 2 kandidata.

Vezano

Komentari su zatvoreni.