Gradonačelnik s turskom tvrtkom potpisao ugovor o zakupu građevinskog zemljišta

 

U prostoru male vijećnice gradonačelnik Mario Rajn potpisao je ugovor o zakupu građevinskog zemljišta gospodarske zone Gornji Čret s tvrtkom Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. koja izvodi radove na najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu u Hrvatskoj, rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci – Koprivnica- državna granica, vrijednog 2.41 milijarde kuna.

Podsjetimo, potpisivanju ugovora prethodilo je donošenje Odluke o davanju u zakup građevinskog zemljišta na istočnom dijelu gospodarske zone Gornji Čret koja je usvojena na elektronskoj sjednici Gradskog vijeća.

Riječ je o zakupu parcele od oko 16 hektara na istočnom dijelu zone, a tvrtka Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S se potpisom ovog ugovora obvezala pripremiti projektnu dokumentaciju, ishoditi dozvole te izgraditi svu prometnu i komunalnu infrastrukturu, a nakon proteka ugovorenog razdoblja od pet godina izgrađena infrastruktura će se predati u vlasništvo Gradu Križevcima i ovlaštenim distributerima.

Tom su prilikom predstavnici tvrtke Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. izrazili zadovoljstvo suradnjom i fleksibilnošću gradske administracije, a uz njih potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te Sandra Vuketić, pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove.

Vezano

Komentari su zatvoreni.