Laureatima dodijeljena gradska priznanja

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom 771. rođendana Križevaca, zaslužne Križevčanke i Križevčani danas popodne su dobili prigodna priznanja. Plaketu Grada Križevaca dobila je dr.sc. Tanja Baran za izniman doprinos u očuvanju i promociji bogate baštine Križevaca i križevačkog kraja. Gradska priznanja dodijeljena su Danijeli Zagorec za višegodišnje uzorne uspjehe u odgojno-obrazovnom radu te izniman doprinos unapređenju kulturnog i društvenog života grada, zatim Križevačkim mažoretkinjama za uspješan dugogodišnji rad te promicanje ugleda Križevaca i
Zavodu za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima povodom desete obljetnice kontinuiranog i predanog rada na promicanju znanosti i znanstvenoistraživačkog rada.

Od ove godine dodjeljuje se priznanje u vatrogastvu i to Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bukovje uz sedamdesetu obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na zaštiti od požara i čuvanju imovine. Gradonačelnik je podijelio i pet zahvalnica. Sandra Vurnek dobila ju je za postignute višegodišnje uzorne uspjehe u odgojno-obrazovnom radu te predano volontersko djelovanje, dr.rer.nat. Andrej Dundović za pokretanje Kozmološkog centra i uspješno vođenje
projekata koji su doveli do izgradnje križevačke zvjezdarnice, a domaća tvrtka Metal 5 za doprinos izgradnji križevačke zvjezdarnice te uspješnu konstrukciju astronomske kupole. Doc.dr.sc. Tatjani Tkalčec gradonačelnik je uručio zahvalnicu za dugogodišnji predan znanstveno-istraživački rad i sudjelovanje u pokretanju časopisa „Cris“, dok je Mišelu Doskočilu dodijeljena za uspješan odgojno-obrazovni i humanitarni rad te doprinos promociji jela križevačkog kraja.

Naši laureati su najbolji među nama, svi redom samozatajni. Ovim nagradama im zahvaljujemo“, poručio je gradonačelnik Mario Rajn, a u ime svih nagrađenih zahvalila je Tanja Baran.

Slušali smo o zelenim politikama, ja dolazim iz drugog spektra. Želim da od Križevaca stvorimo hrvatski Lourdes i grad hrvatske vinske kulture“, poželjela je dr. sc. Tanja Baran.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.