Imunitetno povjerenstvo potvrdilo Branka Hrga za saborskog zastupnika

Imunitetno povjerenstvo je potvrdilo Branka Hrga iz druge izborne jedinice, gradonačelnika Križevaca za saborskog zastupnika. Branko Hrg je od 1992. godine član Hrvatske seljačke stranke te u periodu od 1993. obnaša dužnost tajnika GO HSS Križevci, predsjednika Podžupanijske organizacije HSS Križevci, člana Predsjedništva županijske organizacije i Predsjedništva HSS-a. Od 1999. godine obnaša dužnost predsjednika GO HSS Križevci.

S obzirom da je HSS nakon  prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Grada Križevaca 06.ožujka 2001. godine osvojio najviše mandata, gosp. Branko Hrg izabran je  prvi put za gradonačelnika Grada Križevaca. Na redovnim izborima za Gradsko vijeće 19. svibnja 2001. godine HSS osvaja još više mandata te je ponovo izabran za gradonačelnika. Treći put izabran za gradonačelnika nakon izbora 10. lipnja 2005.godine, gdje osvaja sa svojom listom apsolutnu većinu u Gradskom vijeću i od tada obnaša dužnost gradonačelnika Grada Križevaca. Na neposrednim lokalnim izborima za gradonačelnika u svibnju 2009. godine sa  54,79 % glasova birača i po četvrti put postaje gradonačelnik Grada Križevaca. 28. siječnja 2012. godine, Branko Hrg pobijedio je na međustranačkim izborima u Zagrebu te postaje predsjednik HSS-a.

MIP je izvijestio da je Friščić, koji je nedavno aktivirao svoj mandat, 27. rujna dao ostavku na zastupničku dužnost te da će ga od petka 12. rujna na tom mjestu zamijeniti predsjednik HSS-a Branko Hrg. Friščić je dao ostavku samo dan nakon što mu je počeo ponovno teći mandat koji je odmah nakon što je izabran u Sabor stavio u mirovanje.

Za vrijeme mirovanja Friščića je u Saboru zamjenjivao Damir Bajs, no nakon unutarstranačkih izbora u HSS-u, na kojima je bivši ministar turizma izgubio, zastupničkog mandata zaželio se predsjednik stranke Branko Hrg. Međutim, iako je Predsjedništvo stranke odlučilo da Hrg odmah dođe u Sabor umjesto Bajsa, bivši ministar nije htio odustati od mandata. Zbog toga je prvo u stranci zaradio suspenziju, a nakon toga je i izbačen iz nje. Na kraju je sam dao ostavku i tako omogućio Friščiću da ponovno aktivira svoj mandat.

Vezano

Komentari su zatvoreni.