Novi pokušaj prodaje propalog kina u Križevcima

DSC05515_kino_krizevacko_prodaja_ePodravina_by_Admir_SinaniPOTREBNA ULAGANJA Izvana zapušteno, derutno, razbijenih prozora i otpalih komada ostarjele fasade, bivše kino i njegova unutrašnjost izazivaju nostalgiju Križevčana s obzirom da mnogi emotivno vezani uz prve odlaske na filmske projekcije koje su punile ovaj prostor.

Na stranicama grada Križevaca osvanuo je javni natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu grada, a između ostalih ponuda, na natječaju se nudi i stambeno-poslovna zgrada Kino Kalnik i pripadajući stan.

DSC05506_kino_krizevacko_prodaja_ePodravina_by_Admir_SinaniKino Kalnik nalazi se u samom centru grada Križevaca te svojom veličinom od 560 metara kvadratnih i pripadajući stan od 72 kvadrata izaziva veliki interes javnosti.

Izvana zapušteno, derutno, razbijenih prozora i otpalih komada ostarjele fasade, bivše kino i njegova unutrašnjost izazivaju nostalgiju Križevčana s obzirom da mnogi emotivno vezani uz prve odlaske na filmske projekcije koje su punile ovaj prostor.

Natječaji se ponavljaju već nekoliko godina i još uvijek nije naišao ozbiljan kupac iako su gradom kolale informacije kako postoje zainteresirane strane, trgovački centri, križevački poduzetnici, udruge. Ukupna početna cijena utvrđena od strane ovlaštenog vještaka sveukupno iznosi 130.414 eura ili oko milijun kuna, tj. 209 eura po metru kvadratnom.

DSC05513_kino_krizevacko_prodaja_ePodravina_by_Admir_SinaniIako se ponuda naizgled čini izuzetno prihvatljivom, potrebna su velika ulaganja u oronulu zgradu i taj uteg vjerojatno koči mnoge zainteresirane investitore. S obzirom da se po pitanju bivšeg kina nikada nije povela ozbiljnija javna rasprava u gradu, teško je reći koji su prioriteti vladajućih ili što bi građani željeli vidjeti na toj lokaciji.

Hoće li Križevci dobiti novi trgovački centar, tiskaru, uslužne poslovne urede ili će se na natječaj javiti Cinestar ili nezavisni kinoprikazivač i adaptirati prostor pa će Križevci opet dobiti kino, ostaje nam pričekati rezultate natječaje.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Niasam sigurna, koliko bi neko “mega” kino u Križevcima opstalo. Od nostalgije se ne živi?! I u daleko napučenijem Zagrebu, kina su prazna. Vremena su se promijenila. Moj je dojam, da u Gradu kulturnih događaja ne nedostaje, ali o posjećenosti dalo bi se razgovarati.
    Ono naša uobičajena “mantra”: ništa se ne događa, u većini slučajeva ne drži vodu. I, inače mislim da nam je navika samo kukati?!

Komentari su zatvoreni.