Završeno asfaltiranje 7 kilometara ceste Male Sesvete – Velike Sesvete

Na radost mještana Malih i Velikih Sesveta ovih dana završeni su radovi na modernizaciji 7 kilometara duge ceste Male Sesvete – Velike Sesvete.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta modernizacije 5.183,62 metara ceste od Malih do Velikih Sesveta bila je 3.864.586,90 kuna od čega je 85 posto odnosno 3.259.599,55 kuna sredstva Europske unije, a 15 posto odnosno 575.223,45 kuna sredstva iz Proračuna Republike Hrvatske. Također, istovremeno je asfaltirana i županijska cesta u Velikim Sesvetama duga 2000 metara koju su zajednički modernizirali Grad Križevci i Županijska uprava za ceste.

Sve zajedno radi se o 7 kilometara dugoj dionici koja je po prvi puta asfaltirana, a čime su se ruralna područja bolje povezala s urbanim središtem, povećana je sigurnost u prometu, smanjeni su operativni troškovi prometovanja, povećana je dostupnost javnih usluga te sigurniji i brži dolazak hitnih i vatrogasnih vozila.
Radove na modernizaciji ceste izvodila je tvrtka Radnik d.d., a cestu je danas obišao zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.

Vezano

Komentari su zatvoreni.